Σαφές μήνυμα Μοσκοβισί: “Προχωρήστε σε ασφαλιστικό-φορολογικό”




Μήνυμα προς Αθήνα να λάβει μέτρα για το πλεόνασμα και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις σε συντάξεις και φορολογικό έστειλε ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι «χρειάζεται να γίνουν περισσότερα».

Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα ώστε να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη, αναφέρει σε βιντεοσκοπημένη του παρέμβαση που προβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο διεθνές Φόρουμ που διοργανώνεται στους Δελφούς, σύμφωνα με την Ημερησία.

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για την ανάγκη να ληφθούν «μέτρα για την ικανοποίηση των στόχων του μεσοπρόθεσμου πρωτογενούς πλεονάσματος» και πρόσθεσε στο «καλάθι» των δράσεων τις «συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, που «συνιστούν πρόκληση, αλλά είναι ζωτικής σημασίας» καθώς επίσης για τη φορολογία εισοδήματος και την ανεξάρτητη φοροεισπρακτική αρχή.

«Αν και έχει σημειωθεί ήδη σημαντική πρόοδος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα» τόνισε και περιέγραψε το πλαίσιο: «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση θα καταδείξει ότι η Ελλάδα επιδιώκει ενεργά τη δική της σταθεροποίηση. Και μας επιτρέπει να εισέλθουμε στο επόμενο κρίσιμο κεφάλαιο των συζητήσεών μας, εκείνο των πιθανών μέτρων για το χρέος».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: