Ρούμπιο: Το Κόμμα «θα διασπαστεί» αν ο Τραμπ αναδειχθεί υποψήφιος για την προεδρία




Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα μπορούσε να διασπαστεί σε δύο κομμάτια εάν ο επιχειρηματίας Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει το χρίσμα για να είναι ο υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές του 2016, υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης στην πολιτεία Οκλαχόμα.

«Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα μπορούσε να διασπαστεί εάν γινόταν ο υποψήφιος, διότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το κόμμα του (πρώην προέδρου Ρόναλντ) Ρίγκαν να καταληφθεί από έναν απατεώνα», φέρεται να είπε ο Ρούμπιο, σύμφωνα με την εφημερίδα The Hill.

Οι δύο διεκδικητές της χρίσματος του κόμματος για την υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ συνεχίζουν μια σκληρή σύγκρουση που ξεκίνησε όταν ο Ρούμπιο αντιμετώπισε πολύ επιθετικά τον Τραμπ σε μια τηλεμαχία στο Τέξας το βράδυ της Πέμπτης.

«Δεν θα είναι ο υποψήφιος», επέμεινε ο Ρούμπιο μιλώντας στην εκδήλωση.

Χθες ο Τραμπ εξαπέλυσε μια σειρά μηνυμάτων μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter εναντίον του Ρούμπιο επί προσωπικού. «Ο Μάρκο Ρούμπιο, πολιτικός κατηγορίας φτερού (…) μοιάζει με μικρό αγοράκι επί σκηνής», «όχι και πολύ προεδρική εμφάνιση», ήταν δύο από αυτά.

Ο Τραμπ παραμένει ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων μεταξύ των ψηφοφόρων του κόμματος, συγκεντρώνοντας το 25% των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Public Policy Polling η οποία διενεργήθηκε αυτόν τον μήνα. Ο Ρούμπιο συγκεντρώνει περίπου το 13% των προθέσεων ψήφου, κατά την έρευνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – Sputnik  Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: