Πρόκριση και «9 στα 9» για την ΑΕΚ: 1-0 τον Ηρακλή




Εννέα ματς, ισάριθμες νίκες μέσα στο 2016 για την ΑΕΚ, που επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», στη ρεβάνς των προημιτελικών κυπέλλου. Ετσι, σε συνδυασμό με το 4-1 του ΟΑΚΑ, ο «Δικέφαλος» έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στους «4» μετά τον Ολυμπιακό. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος στο 50ο λεπτό.

Για την πρόκριση δεν γινόταν λόγος. Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης κι έτσι το ενδιαφέρον εστιάστηκε στους δύο νεοαποκτηθέντες της ΑΕΚ. Ο Μπρούνο Ζουκουλίνι ως βασικός «αντι-Γιόχανσον» -αφού ο Σουηδός πρέπει σε κάποια στιγμή να ξεκουραστεί- τα πήγε αρκετά καλά. Εκανε μια εξαιρετική κούρσα στο 35΄ που τον έφερε μόνο προ του Περνίς ο οποίος απέκρουσε, ενώ γενικα ήταν μέσα στο «πνεύμα» της ομάδας, γεγονός ενθαρρυντικό για έναν παίκτη με ελάχιστη συμμετοχή στη φετινή σεζόν. Ο Ζουκουλίνι έφυγε από το ματς στο 68΄, ακριβώς τη στιγμή που μπήκε ο Τσέχος Τόμας Πέκχαρτ, ο οποίος είχε λίγες επαφές στο διάστημα που αγωνίστηκε και δεν πρόλαβε να δείξει κάτι ιδιαιτερο.

Το σκορ άνοιξε στο 50΄ με τους Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Μάνταλο να… κρύβουν τη μπάλα και τον αρχηγό να τη στέλνει στα δίχτυα. Νωρίτερα ο Τσιλιανίδης αστόχησε σε τετ-α-τετ αφού ο Λαμπρόπουλος τον είχε αναγκάσει να χάσει την ισορροπία του (υποψία πέναλτι η φάση), ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν, απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία, ακόμα και με τις εμπνευσμένες προσπάθειες του Απόστολου Βέλλιου. Ετσι, η ΑΕΚ έκανε το δικό της παιχνίδι, διαφυλάσσοντας το υπέρ της σκορ, για… ψυχολογικούς λόγους. Το σερί δεν διεκόπη ούτε σήμερα και πλέον στο πρόγραμμα υπάρχει ο αγώνας πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο (Κυριακή) και ο στόχος της 10ης διαδοχικής νίκης. Οσο για το κύπελλο Ελλάδας, η ομάδα του Πογέτ συμπλήρωσε 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με συντελεστή τερμάτων 20-1!

Κίτρινες: Ζουκουλίνι

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (14΄ λ.τρ. Χουάντερσον), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68΄ Πασσάς), Μπουλούτ (77΄ Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Βέλλιος.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (3΄ λ.τρ. Γκάλο), Σιμόες, Σουκουλίνι (68΄ Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (68΄ Πέκχαρτ), Μπουονανότε, Τζεμπούρ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: