Τραγικές οι συνθήκες: Πλημμύρισε ο Πειραιάς από πρόσφυγες και μετανάστες




Αριθμός ρεκόρ προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν με πλοία από τα νησιά του Αιγαίου και παραμένουν εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά, έχει σημειωθεί σήμερα, αφού εκτιμάται ότι συνολικά στους πέντε σταθμούς του λιμανιού και στην πέτρινη αποθήκη βρίσκονται 3.500 άνθρωποι.

Χθες το βράδυ το “Αριάδνη”, τελευταίο πλοίο που έφτασε στον Πειραιά προερχόμενο από Χίο και Μυτιλήνη μετέφερε στην Αττική 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι περισσότεροι εξ αυτών μεταφέρθηκαν στην πέτρινη αποθήκη, όπου διαμένουν σε άθλιες συνθήκες, αναφέρει το Mega.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στη σίτιση των προσφύγων είναι μεγάλα, καθώς τρόφιμα διανέμουν μόνο εθελοντικές οργανώσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες θα μοιραστούν ισομερώς ανά την Ελλάδα.

Αργά το πρωί περίπου 800 πρόσφυγες αναχώρησαν με λεωφορεία προς τα Διαβατά. Οι περισσότεροι εξ αυτών δηλώνουν αποφασισμένοι να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη, όπου περίπου 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες, βρίσκονται εγκλωβισμένοι μπροστά στα κλειστά σύνορα.

Μάλιστα, σήμερα μάλιστα τη σιδηροδρομική γραμμή και κάποιοι ξάπλωσαν πάνω στις γραμμές λέγοντας πως δεν θα φύγουν αν δεν ανοίξει το συνοριακό πέρασμα.

Πλημμυρισμένη από πρόσφυγες είναι από το πρωί και η Πλατεία Βικτωρίας, όπου Αφγανοί μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: