Πίσω στα μπλόκα οι αγρότες μετά το μεγάλο συλλαλητήριο




Συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την οριστική απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποφάσισαν οι αγρότες που χθες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα πραγματοποιώντας ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο.

Σήμερα το πρωί οι αγρότες πραγματοποίησαν νέο συλλαλητήριο έξω από το κοινοβούλιο, ενώ εμφανίζονται διατεθειμένοι να μείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Στην πλατεία Συντάγματος έφτασε και πορεία συμπαράστασης του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με το Mega.

Από την ερχόμενη Δευτέρα σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα οι αγρότες ανά την Ελλάδα, πρόκειται να λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεων τους, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι τα αιτήματα, όπως διαμορφώθηκαν από τα 68 μπλόκα , τα οποία συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, “υποστηρίζουν την ύπαρξη και επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς”. Υπενθυμίζεται ότι ζητούν την απόσυρση των προωθούμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και φορολογικό αλλά και την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα”.

Χθες οι αγρότες έδωσαν βροντερό και ταυτόχρονα ειρηνικό παρών στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, το οποίο πολλαπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν. Μοναδική παραφωνία του μεγάλου συλλαλητηρίου ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν τόσο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και στο Χαϊδάρι, όπου αγρότες από την Κρήτη και την Πελοπόννησο αντίστοιχα συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μετά από συνεννόηση με την αστυνομία οι αγρότες κατάφεραν τελικά να κατεβάσουν στο κέντρο της πόλης και 20 τρακτέρ από τη Θεσσαλία, τα οποία έφτασαν στο Σύνταγμα υπό τις επευφημίες των αγροτών, ενώ οι ιδιοκτήτες τους είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν πάνω στα μηχανήματά τους σημαίες με τη μορφή του Μαρίνου Αντύπα.

Αν και προς το τέλος της συναυλίας του Γ. Μαργαρίτη, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, υπήρξε ένταση μεταξύ αγροτών τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική και δεν σημειώθηκαν το βράδυ επεισόδια.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: