Πυρά όλμων στη Δαμασκό, ελάχιστες ώρες μετά την κατάπαυση του πυρός




Όλμοι έπεσαν το μεσημέρι σήμερα στη Δαμασκό, προπύργιο της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, μερικές μόνο ώρες μετά την έναρξη εφαρμογής της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τους αντάρτες, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Συγκεκριμένα, “τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ντούμα και στην Τζόμπαρ (τομείς που βρίσκονται ανατολικά της Δαμασκού) εκτόξευσαν πολλούς όλμους εναντίον οικιστικών συνοικιών της πρωτεύουσας”, διευκρίνισε στρατιωτική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

Στο μεταξύ, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην είσοδο της πόλης Σαλαμίγια, στη συριακή επαρχία Χάμα, κατά την οποία, σύμφωνα με συριακά κρατικά ΜΜΕ, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι.

Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της που ανέβηκε στο Διαδίκτυο πως ένας από τους μαχητές της οδήγησε ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά μέσα σε μια συνάθροιση του συριακού στρατού στην περιοχή και ανατινάχθηκε ανάμεσά τους σκοτώνοντας 20 ανθρώπους και τραυματίζοντας 35 άλλους.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, Δαμασκός, Syrian Arab Republic

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: