Παρουσίαση στην Αστόρια του βιβλίου του Μιχάλη Ιγνατίου, Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή




Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΛΜΟΥΚΟΥ
www.ekirikas.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θα γίνει σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής 27-09 Crescent Street, στην Αστόρια, η παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Μιχάλη Ιγνατίου με τίτλο: «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή».

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, το Hellenic Book Club, η οργάνωση HALC (Hellenic American Leadership Council), η Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αμερικής, η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, η Χιακή Ομοσπονδία και η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κατερίνα Σώκου, δημοσιογράφος στην «Καθημερινή» Αθηνών, Θεόδωρος Καρυώτης, καθηγητής Οικονομικών, Πανίκος Παναγιώτου, δημοσιογράφος στο «Φιλελεύθερο Κύπρου», Αποστόλης Ζουπανιώτης, εκδότης «Greek News» και ο συγγραφέας Μιχάλης Ιγνατίου.

Viblio_Ignatiou_Troika

Το βιβλίο, για το οποίο είχε γράψει αποκλειστικά ο «Εθνικός Κήρυξ» τον Ιούνιο του 2015 με συνέντευξη του συγγραφέα του, αποτελείται από 600 σελίδες και επεξεργάζεται το καυτό και επίκαιρο θέμα της Οικονομίας στην Ελλάδα και πώς έφτασε στην κορύφωση της σημερινής του κρίσης που απειλεί τη χώρα με πτώχευση.

Ο κ. Ιγνατίου είχε δηλώσει τότε ότι «το βιβλίο αφορά βασικά την οικονομική κρίση όχι μόνο την κρίση που ξεκίνησε από το 2009 και το μνημόνιο του 2010, αλλά ξεκινά από το 2000 όταν ο Σημίτης έβαλε τη χώρα στη ζώνη του ευρώ. Ξεκινούμε με τον κ. Σημίτη με βάση τα στοιχεία που έχουμε, καταγράφουμε εκθέσεις από το ΔΝΤ, προειδοποιήσεις απίστευτες από την Κομισιόν και εκείνη την περίοδο, προχωρούμε στην κυβέρνηση Καραμανλή το 2004 με 2009. Χρησιμοποιούμε πάρα πολλά έγγραφα της Κομισιόν και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και φυσικά εκθέσεις του ΔΝΤ» και είχε τονίσει πως «είναι εκθέσεις και έγγραφα καταθλιπτικά για την Οικονομία».

Στην ερώτηση «ποιο ήταν το πνεύμα των εγγράφων; Ελεγαν στον Σημίτη να μην μπει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη;» ο κ. Ιγνατίου είχε απαντήσει: «δυστυχώς για το πρώτο διάστημα θα έλεγα ότι καλύπτουν και οι ίδιοι αυτή την κατάσταση διότι προφανώς είχαν αποφασίσει να βάλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη ακόμα κι αν δεν πληρούσε τα κριτήρια».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: