Παράνοια Ερντογάν: Ένταλμα σύλληψης κατά κατάκοιτου γέροντα 91 ετών




Η απόλυτη παράνοια επικρατεί στην Τουρκία του Ερντογάν, όπου το κυνήγι μαγισσών έχει εξελιχθεί σε εθνικό σπορ.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Zaman, από τη μανία του καθεστώτος Ερντογάν δεν γλίτωσε ούτε ένας κατάκοιτος γέροντας, 91 ετών, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία ότι είναι πράκτορας του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, αντιπάλου πλέον του «σουλτάνου» Ταγίπ.

Ο κατάκοιτος γέροντας, κάτοικος Ερζερούμ, είδε έντρομος τους αστυνομικούς να εισβάλουν στο σπίτι του και να προσπαθούν να τον συλλάβουν, με εντολή του πιστού στο καθεστώς τοπικού εισαγγελέα Αχμέτ Τσιτσεκλί. Τελικά ο γέροντας γλύτωσε την σύλληψη μόνο όταν οι οικείοι του προσκόμισαν πιστοποιητικό γιατρού που επιβεβαίωνε την άθλια κατάσταση της υγείας του.

Πάντως οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις πραγματικών ή υποτιθέμενων οπαδών του Γκιουλέν σε άλλες έξι επαρχίες της χώρας. Μεταξύ των πολλών συλληφθέντων περιλαμβάνονται και επτά δημόσιοι υπάλληλοι υπηρετούντες στις δικαστικές υπηρεσίες της Σμύρνης.

http://www.todayszaman.com/national_police-attempt-to-detain-91-year-old-bedridden-man-as-part-of-govt-led-op_413132.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: