Παππάς στο Mega: Θα προκηρυχθούν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και θα γίνει διαγωνισμός




«Τα κανάλια δεν έχουν άδεια. Θα προκηρυχθούν τέσσερις άδειες και θα γίνει διαγωνισμός» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση οφείλει να λάβει μέτρα για να εξορθολογισθεί η αγορά. Για να υπάρχουν βιώσιμα σχήματα με δυνατότητα παραγωγής προγραμμάτων, με δεδομένη τη μείωση της διαφημιστικής πίτας από τα 600 εκατ. ευρώ στα 180, θα πρέπει να είναι μειωμένος ο αριθμός των καναλιών», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνοντας πως «η δική μου ευθύνη είναι να διασφαλίσω το δημόσιο συμφέρον».

Ο κ. Παππάς επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός, ενώ κάλεσε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις ώστε να διεκδικήσουν από κοινού μια τηλεοπτική άδεια.

Τόνισε δε πως σε αντίθετη περίπτωση – μη συγχωνεύσεων – η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία ευθύνη και δήλωσε ανοιχτός στο να αυξήσει το πλαφόν των εργαζομένων από 400 σε 500 ανά κανάλι.

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο κ. Παππάς τους κάλεσε εκ νέου να προσέλθουν στον διάλογο και να σταματήσουν τον αποκλεισμό κυρίως των συνόρων και τόνισε πως δεν θεωρείται πιθανό να παραμείνουν στο ίδιο ασφαλιστικό καθεστώς. Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι δεν είναι όλοι οι πολίτες που διαμαρτύρονται υποκινούμενοι αν και δεν εκφράζουν πάντα δίκαια αιτήματα. Αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης είπε πως οι θεσμοί δεν έχουν επιστρέψει με λεπτομερή κριτική πάνω στο λεπτομερέστατο σχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση. Όπως τόνισε μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ένσταση στον κεντρικό πυρήνα της μεταρρύθμισης και όλοι οι πολίτες μεταφέρονται σε ενιαίους κανόνες.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε υπό την πίεση των δανειστών να δεχθεί περικοπή των υψηλών συντάξεων είπε πως «θα ήταν ανεύθυνο να περιγράψει κάποια γραμμή υποχώρησης». Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών και τόνισε πως δεν υπάρχει λόγος συζήτησης.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές και δεν υπάρχει και λόγος αυτό να συζητιέται» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς,

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: