Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ άλλαξε βιολί για τη λύση του Κυπριακού…




Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις συγκυρίες που δημιουργούνται για να έχουμε μια σωστή λύση του κυπριακού προβλήματος, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις από τη Λεμεσό ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, ανέφερε πως υπάρχουν συγκεκριμένες συγκυρίες στην περιοχή μας που δίνουν μια δυναμική στην περιοχή μας και αν τις εκμεταλλευτούμε σωστά θα επενεργήσουν θετικότατα για την δική μας πλευρά.

«Είναι γνωστές οι σημερινές κακές σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας. Οι μη καλές σχέσεις Τουρκίας- Ισραήλ. Οι κακές σχέσεις της Τουρκίας με ολόκληρη την γειτονιά της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι γνωστή η θέση της Τουρκίας να ανοίξει νέα κεφάλαια αλλά και της Ευρώπης λόγω του προσφυγικού κύματος να βρει κάποιο τρόπο συνεργασίας με την Τουρκία» είπε.

«Όλα αυτά θεωρώ πως είναι όπλα στη δική μας φαρέτρα τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε γιατί όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς την επίλυση του Κυπριακού δεν ανοίγουμε νέα κεφάλαια» ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι από την άλλη στο θέμα της ασφάλειας με τις σημερινές σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας και Τουρκίας-Ισραήλ δεν είναι πιο εύκολη η θέση η διαχρονική η δική μας ότι μια ενωμένη Κύπρος δεν χρειάζεται ξένους εγγυητές ενώ διερωτήθηκε αν το Ισραήλ ή η Ρωσία, θέλουν, η Τουρκία να παραμείνει εγγυητής με μονομερή δικαιώματα επέμβασης στην Κύπρο;

«Πρέπει να το κατανοήσουμε οι συγκυρίες απλά δημιουργούνται δεν τις δημιουργούμε, απλά πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε και αυτό το παράθυρο ελπίδας πρέπει να το εξαντλήσουμε για να έχουμε μια σωστή λύση του κυπριακού προβλήματος» όπως σημείωσε.

Όπως δήλωσε ο κ. Νεοφύτου, πολύ σωστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε στην Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Μέρκελ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε νέα κεφάλαια εάν η Τουρκία δεν δείξει πραγματική πολιτική βούληση για επίλυση του Κυπριακού. `Και είναι σημαντικό ότι στις δηλώσεις της η κυρία Μερκελ το έκανε ξεκάθαρο ότι μετά από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξουν κεφάλαια ενταξιακά της Τουρκίας χωρίς της λύση του Κυπριακού` είπε.

Βουλευτικές εκλογές

Εξάλλου, αναφερόμενος στις βουλευτικές εκλογές είπε ότι κάποια από τα πολιτικά κόμματα έχουν πρόβλημα στον καταρτισμό του ψηφοδελτίου τους αλλά ο ΔΗΣΥ έχει άλλο πρόβλημα, αυτό της μάχης των υποψήφιων για το ποιοι θα είναι στο ψηφοδέλτιο.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι δεν ανησυχεί καθόλου που οι υποψήφιοι οι οποίοι θα επιλεγούν αρχές Μαρτίου, θα έχουν μόνο 40 με 45 μέρες θα διεξάγουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν ανησυχώ καθόλου. Εξαρτάται πόση βενζίνη έχει στο τάγκι και όχι πόσο γρήγορα θα ξεκινήσει μια κούρσα».

«Κάποιοι λένε ότι υπάρχει μια ασυνέπεια ότι ενώ ο Αβέρωφ λέει άλλα βλέπουμε υποψήφιους να κάνουν ειτε προεκλογική εκστρατεία είτε κάποιου είδους διαφήμιση. Αυτό είναι καθόλα θεμιτό και φυσιολογικό. Ένα απλό πράγμα» ανέφερε.

Στο Δημοκρατικό Συναγερμό, είπε, δεν είναι κανένας σίγουρος για την συμπερίληψή του στο ψηφοδέλτιο.

Μπορεί, ανέφερε, και λόγω των σημερινών συνθηκών που βιώνουμε κάποια κόμματα – και είναι φυσικό – να έχουν πρόβλημα στον καταρτισμό του ψηφοδελτίου. `Εμείς έχουμε άλλο πρόβλημα γιατί πρέπει να δώσουν μάχη οι υποψηφίοι για να είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο και τουλάχιστον σε τρεις επαρχίες θα υπάρχει σκληρότατη μάχη για το ποιοι θα είναι υποψηφίοι για τις βουλευτικές εκλογές» κατέληξε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: