Τον  φάκελο υποψηφιότητας του Πειραιά, για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, παρουσίασαν σήμερα  στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο  Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, και ο  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και επικεφαλής του Γραφείου Υποστήριξης για την υποψηφιότητα του Πειραιά, Πέτρος Κόκκαλης.«Παρά τον περιορισμένο χρόνο και την έλλειψη πόρων, καταφέραμε να συντάξουμε μια πολύ αξιόλογη και πρωτοποριακή πρόταση», τόνισε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης – «Πιστεύω ότι έχουμε πολύ μεγάλες πιθανότητες να είμαστε στις τέσσερεις πόλεις που θα συνεχίσουμε», δήλωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης .

Ο δήμαρχος της πόλης έκανε ειδική αναφορά στα οφέλη που θα έχει ο Πειραιάς: «Στον θεσμό αυτό, κατά το παρελθόν συμμετείχαν δεκάδες πόλεις. Σε όλες παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών και ενισχύθηκε η αναγνωρισιμότητά τους. Άλλες έδωσαν σημασία στις υποδομές και άλλες, στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών. Άλλες διοργανώσεις κόστισαν οκτώ και άλλες ογδόντα εκατομμύρια ευρώ. Άλλες πόλεις αδιαφόρησαν για το μέλλον τους και άλλες άλλαξαν τη μοίρα τους. Εμείς επιδιώκουμε με ένα ρεαλιστικό, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των καιρών σχέδιο, να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία, εφόσον φυσικά  μας δοθεί. Είναι δεδομένο ότι οι απαιτήσεις και οι προδιαγραφές του φακέλου υποψηφιότητας ως τεχνοκρατικό κείμενο, έχουν πλησιάσει τις προδιαγραφές που ισχύουν για την ανακήρυξη των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, τις υποψηφιότητες για τις EXPO, τις ολυμπιακές προδιαγραφές και τις υπόλοιπες πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρώην Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, κ. Δημήτρης Καμμένος, κυρίες Γεωργία Γεννιά, Ελένη Σταματάκη, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, οι πρώην βουλευτές κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, κ. Δημήτρης Καρύδης. ο  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Νικόλαος Γεωργόπουλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF κ. Σοφία Τζιτζίκου και ο Γενικός Διευθυντής κ. Ηλίας Λυμπέρης, ο αναπληρωτής Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Π. κ Σταύρος Κυραμαργιός, εκπρόσωποι Διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων της πόλης κ.α.

Δείτε παρακάτω το βίντεο για την υποψηφιότητα του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

 

Πρώτο Θέμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: