O Oυάρντα κράτησε «ζωντανό» τον Παναιτωλικό, 2-2 με Ξάνθη




Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, ο Παναιτωλικός με δύο γκολ του Ουάρντα κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με 2-2 στο γήπεδο του Αγρινίου στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Ο Καπετάνος είχε ανοίξει το σκορ στο 34΄ και στο 63΄ ο Παπαστεριανός διεύρυνε το προβάδισμα για τους Ακρίτες, όμως την τελευταία «λέξη» είπε ο Ουάρντα στο ματς με δύο γκολ (69΄ πεν., και 81΄).

Η Ξάνθη απείλησε πρώτη στο ματς, αρχικά με το πλασέ του Σολτάνι στο 9΄ που βρήκε σε πόδι αμυντικού των γηπεδούχων και κατέληξε κόρνερ και στο 11΄ με τον Λισγάρα να μη μπορεί από πολύ κοντά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή.
Συνέχισε να είναι πιο δημιουργική στο ματς η Ξάνθη και στο 34΄ κατάφερε να προηγηθεί με το πλασέ του Καπετάνου (δεύτερο γκολ στο πρρωτάθλημα), γκολ που προήλθε από το τραγικό λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού και το γύρισμα του Νιέτο στη μεγάλη περιοχή.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα υποστηρίζοντας ότι η μπάλα είχε βγει άουτ πριν βγάλει τη σέντρα ο Νιέτο, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Δημητρόπουλος να αποβάλλει από τον πάγκο τον προπονητή του Παναιτωλικού, Γιάννη Ματζουράκη.
Δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αγρινίου, με στόχο να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 48΄ έχασε την ευκαιρία με την κεφαλιά του Μαρκόφσκι να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Ουάρντα καθυστέρησε να πιάσει το σουτ και τον έκοψαν οι αμυντικοί. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 63΄. Από το… τυφλό γύρισμα του Νιέτο (δεύτερη ασίστ του Ισπανού), ο Μύγας καθυστέρησε να τραβηχτεί με αποτέλεσμα να βγει μόνος του ο Παπαστεριανός απέναντι στον Κυριακίδη και με ψύχραιμο σουτ έδωσε σημαντικό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του (2-0).
Το ματς, όμως, «πήρε φωτιά» στο 69΄ από ένα λάθος του Δημητρόπουλου, ο οποίος έδωσε πέναλτι «τραβηγμένο από τα μαλλιά» στον Παναιτωλικό σε χέρι του Σολτάνι. Ο Ουάρντα εκτέλεσε ψύχραιμα και μείωσε σε 1-2.
Η απόφαση του διαιτητή προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ακριτικής ομάδας και ιδιαίτερα του Λουτσέσκου, ο οποίος είχε την τύχη του Ματζουράκη. Τελικά στο 81΄ από το απευθείας φάουλ του Ουάρντα ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους (2-2), που πανηγύρισαν έξαλλα με τον Αιγύπτιο να πηγαίνει στην εξέδρα και να αγκαλιάζει τον προπονητή του.

Διαιτητής: Αλ.Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Ουάρντα – Λισγάρας, Νιέτο, Σολτάνι, Καρυπίδης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ.Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κέβιν (70΄ Μαρτίνες), Κούσας, Ρουσκουγιέδα (46΄ Φερέιρα), Κάπελ, Παπάζογλου (14΄ Βασιλούδης), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Μύγας, Ουάρντα

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Παπαστεριανός (80΄ Σκουρτάι), Φλίσκας, Νιέτο (74΄ Ντιμιτρόφ), Ορφανίδης (58΄ Βασιλακάκης), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: