Δεν θα γίνουμε Λίβανος, λέμε όχι σε μονομερείς ενέργειες, τονίζει ο Μουζάλας




«Δεν θα δεχτούμε μονομερείς ενέργειες, ούτε θα αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα, Λίβανος» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προσερχόμενος στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο Γ. Μουζάλας υπογράμμισε την «ιδιαίτερη» σημασία της αποψινής συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, λέγοντας ότι για την Ελλάδα το πρώτο τεράστιο ζήτημα είναι αν η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι και διερωτήθηκε:

«Αν πέντε αστυνομικοί διευθυντές χωρών, ανάμεσα στις οποίες και χώρες εκτός ΕΕ, μπορούν να αλλάξουν μονομερώς, 10 ώρες μετά, την απόφαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής».

Ο Γ. Μουζάλας ανέφερε ότι σήμερα υπάρχει μια ιδιορρυθμία, που ερχόμαστε εδώ για να συζητήσουμε το πώς θα αντιμετωπιστεί μια ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, «που οι ίδιοι έχουν σκοπό να δημιουργήσουν» και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες (οι μονομερείς ενέργειες μπορεί να γίνουν και από την Ελλάδα). Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί να γίνει ένας Λίβανος για την Ευρώπη, μία αποθήκη ψυχών, ακόμα κι αν αυτό λάβει τη μορφή μιας μεγάλης χρηματοδότησης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: