Μητσοτάκης-ΕΛΚ: “Η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει τα σύνορα της ΕΕ”




Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η κατάσταση αυτή όμως υπερβαίνει τη δυνατότητα μίας χώρας να την αντιμετωπίσει. Πρέπει να γίνουν περισσότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι η ώρα να παίξουμε παιχνίδια και να ρίξουμε ευθύνες. Η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να αντιμετωπίσει τις παράνομες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντολ και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής θα έχει συνάντηση και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ. Επίσης θα δει τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Στη Σύνοδο του ΕΛΚ ο κ. Μητσοτάκης θα αναπτύξει τις θέσεις του για το προσφυγικό που κινούνται στο τρίπτυχο:

– η Ελλάδα έστω και μετά από καθυστερήσεις κάνει πια ό,τι μπορεί και φέρνει αποτελέσματα,

– η Ευρώπη πρέπει να κάνει ό,τι της αναλογεί κυρίως στην εγκατάσταση των προσφύγων,

– η Τουρκία είναι το κλειδί του προβλήματος, αφού μπορεί να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές και οφείλει να αντιμετωπίσει τους παράνομους διακινητές.

Σπ. Γκουτζάνης, ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: