Μήνυση κατά Λαζόπουλου καταθέτει σωματείο ατόμων με αναπηρίες




Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το σχόλιο που έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόφλανγκ Σόιμπλε και το οποίο ερμηνεύτηκε ως απαξιωτική αναφορά του παρουσιαστή για τα άτομα με αναπηρίες.

“Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές. Όσο κι αν είναι σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα. Εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη”, είπε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του, όπως αναφέρει το Mega.

Για ρατσιστικό παραλήρημα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Ανάπηρων, Βασίλης Δημητριάδης σε δήλωσή του στο Mega, σημειώνοντας πως το Σωματείο θα κινηθεί νομικά εναντίον του. “Μετά τις δηλώσεις του κ. Λαζόπουλου στην εκπομπή του, αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα δηλαδή, αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά εναντίον του. Ήδη έχει ενημερωθεί ο δικηγόρος και έχει δοθεί εντολή να προχωρήσει”, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο Λάκης Λαζόπουλος επανήλθε στο θέμα, ισχυριζόμενος σε δημόσια επιστολή του ότι η αναφορά που έκανε αφορούσε μόνο τον Β. Σόιμπλε. Τόνισε, δε πως αν τα άτομα με κινητικά προβλήματα θεωρούν ότι τα έθιξε, τότε είναι έτοιμος να ζητήσει συγγνώμη.

Η επιστολή αυτή δεν εμπεριέχει ένα καθαρό συγγνώμη, σχολιάζει ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία, διότι όπως επισημαίνει “όταν κάποιος τη διαβάσει προσεκτικά θα διαπιστώσει ότι ο κ. Λαζόπουλος εμμένει στην άποψή του ότι αυτά που είπε αφορούν μόνο τον κ. Σόιμπλε”.

Για ατυχή στιγμή του παρουσιαστή έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είχε διατελέσει επί χρόνια εκπρόσωπος του ελληνικού κινήματος αναπήρων. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε: “νομίζω ήταν μία ατυχής στιγμή και επειδή θέλω να είμαι σαφής, και απέναντι στον Σόιμπλε, διαφωνώ μαζί του σε πολλά πολιτικά και ιδεολογικά πράγματα, αλλά του Σόιμπλε δεν του χαρίστηκε κανείς”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: