“Μάχη” για την κατάκτηση των social media δίνουν οι σχεδιαστές μόδας




Στα social media δίνουν τη μάχη πλέον και οι μεγάλοι οίκοι μόδας και κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα συγκεντρώσει τα περισσότερα like και tweets.

Έτσι στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης το «νήμα» του νικητή, σε ό,τι αφορά το Twitter τουλάχιστον, πρώτος έκοψε ο οίκος του Μάικλ Κορς, ενώ δεύτερος ήρθε αυτός του Ράλφ Λόρεν.

Συγκεκριμένα ο Μάικλ Κορς συγκέντρωσε 70.902 σχετικά tweets και ο Ραλφ Λόρεν συγκέντρωσε 46.971 tweets από την έναρξη της Εβδομάδας Μόδας στις 11 Φεβρουαρίου έως την περασμένη Πέμπτη 18 του μήνα που ολοκληρώθηκε.

Οι εταιρείες είχαν από νωρίς επεξεργαστεί την στρατηγική που θα ακολουθήσουν σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία περιελάμβανε βίντεο από τα παρασκήνια και ανταλλαγή μηνυμάτων για το Snapchat και υλικό από τα ντεφιλέ για την υπηρεσία streaming Periscope του Twitter.

Από την περασμένη Παρασκευή οι δύο οίκοι ήταν μεταξύ των πέντε κορυφαίων εταιρειών στην ανάρτηση φωτογραφιών στο Facebook και το Instagram, σύμφωνα με στοιχεία του Ground Signal, που ασχολείται με τα στατιστικά στοιχεία αναζήτησης στα social media.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: