Κριτική από τον Μπάιντεν στην “επικίνδυνη” ρητορική Τραμπ κατά των Μεξικανών




O αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέκρινε χθες τη ρητορική κατά των Μεξικανών που έχει υιοθετήσει ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη» κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη γειτονική χώρα.

«Ορισμένες ρητορικές που υιοθετούνται από κάποιους υποψήφιους για τον προεδρικό θώκο από το αντίπαλο στρατόπεδο (σ.σ των Ρεπουμπλικάνων) είναι, πιστεύω, επικίνδυνες, επιζήμιες και απίστευτα ελάχιστα σοφές» είπε ο Μπάιντεν αναφερόμενος στον μεγιστάνα, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα οικοδομήσει ένα τείχος στην θέση που βρίσκονται τα συρματοπλέγματα τα οποία χωρίζουν το Μεξικό με τις ΗΠΑ, εάν εκλεγεί πρόεδρος.

Σε δηλώσεις που έκανε στο πλευρό του Μεξικανού υπουργού Οικονομικών και άλλων εκπροσώπων της κυβέρνησης, ο Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε: «Όμως προσέξτε αυτό που μόλις τώρα θα σας πω: εκείνοι δεν αντιπροσωπεύουν, διόλου, τις ιδέες της συντριπτικής πλειονότητας των Αμερικανών».

«Έχουμε (ήδη) γνωρίσει αυτού του είδους τα περιστατικά ξενοφοβίας όμως τα ξεπεράσαμε πάντα» διαβεβαίωσε ο Τζο Μπάιντεν, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά αυτή η επιχειρηματολογία κατά του Μεξικού είναι «ενοχλητική».
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στο Μεξικό για μία διήμερη επίσκεψη με αφορμή τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Μεξικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: