Στα χώματα της γενέθλιας πόλης του της Θεσσαλονίκης- της πόλης που δεν εγκατέλειψε ποτέ στα 92 χρόνια της πολυτάραχης και δημιουργικότατης ζωής του, αναπαύεται από το απόγευμα σήμερα ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κυριακίδης.

Μια …σκάλα στημένη στην είσοδο του ναού της Αγίας Σοφίας, στολισμένη με λευκά λουλούδια κι ένα χαρτί που έγραφε… «Στον δάσκαλο» αποχαιρέτησε η …παλιά “φουρνιά” της φωτο-ειδησεογραφικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης τον… “δάσκαλο” της Γιάννη Κυριακίδη.

Μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας τον Γιάννη Κυριακίδη που πέθανε προχθές σε ηλικία 92 ετών, αποχαιρέτησαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Α. Φωκιανίδης, ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Γιακουμίδης, ο δημοσιογράφος (εκ μέρους των Ποντιακών Ενώσεων) Φόρης Πεταλίδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, και η κόρη του εκλιπόντα, η σκηνογράφος Αφροδίτη (Τίτυ) Κυριακίδου.

Ο δήμαρχος “θυμήθηκε” τα “κλίκ” του Γιάννη Κυρακίδη από το 1964 (στο γάμο του με την Αθηνά Μπουτάρη), ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ το ότι «ο Κυριακίδης καθιέρωσε την έννοια του φωτο-ειδησεογράφου», και η Τίτυ Κυριακίδου τον «Πόντιο πατέρα και φίλο και το στίγμα που άφησε στην πόλη και την καρδιά όλων για πάντα…».

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησαν τον “κυρ-Γιάννη” – σύμβολο και “μύθο” της πόλης. Σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος (στην πλειονότητα τους παλιοί του συνεργάτες), πολιτικοί, αλλα και πολίτες της πόλης συνόδευσαν -παρά την ισχυρή βροχή- τον “κυρ-Γιάννη” τους ως τα νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: