Και το Όσκαρ πηγαίνει…στους Ντιόρ και Γκοτιέ




Μπορεί ο περίφημος «θείος Όσκαρ» να χρειάζεται 3,8 κιλά μετάλλου ‘μπριτάνια’, ενός κράματος κασσίτερου, αντιμονίου και χαλκού, για να κατασκευαστεί, αλλά  και  οι υπέροχες δημιουργίες υψηλής ραπτικής που φορούν οι  ηθοποιοί-στην πιο μαγική βραδιά του Χόλιγουντ- παραλαμβάνοντας το επίχρυσο αγαλματίδιο, απαιτούν πολλά μέτρα υφάσματος και πολλές ώρες δουλειάς.

Περισσότερες από 80 ώρες χρειάστηκαν για να κεντηθεί με παγιέτες το συγκλονιστικό φόρεμα της Τζούλιαν Μουρ (2015, Σανέλ) και μερικές ακόμα για να ραφτούν τα λουλούδια από οργάντζα στο μπούστο και στο τελείωμα του φορέματος. Εκατό χιλιάδες δολάρια ήταν η τιμή του βραδινού Αρμάνι πριβέ της Κέιτ Μπλάνσετ (2014) και ήταν σεταρισμένο με υπέροχα κοσμήματα Σοπάρ.

Από το 2000 έως το 2015 οι καλοραμμένες τουαλέτες που φόρεσαν οι νικήτριες των Όσκαρ στην κατηγορία «πρώτου γυναικείου ρόλου» είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. Όλες οι λαμπερές ηθοποιοί ευτύχησαν να ακούσουν το όνομα τους στη θέση των αποσιωπητικών «και η νικήτρια είναι…». Οι φωτογραφίες με το αγαλματίδιο ανά χείρας συνοδεύονταν και συνοδεύονται από τη λεζάντα με το όνομα του σχεδιαστή μόδας.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: