Καταδικάζει η Μόσχα την εκτόξεση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα




Η Ρωσία καταδίκασε την εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα, την οποία έκρινε ως πολύ επιζήμια για την περιφερειακή ασφάλεια, αλλά και την ασφάλεια της ίδιας της Πιονγκγιάνγκ.

“Είναι προφανές ότι οι ενέργειες αυτού του είδους οδηγούν σε μια σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο και στην βορειοανατολική Ασία στο σύνολό της” και ότι “είναι πολύ επιζήμιες για την ασφάλεια των χωρών της περιοχής, ιδιαίτερα και πρωτίστως της ίδιας της Βόρειας Κορέας”, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Η Πιονγκγιάνγκ αγνόησε τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας, δείχνοντας ότι αψηφά τη διεθνή νομοθεσία, υπογραμμίζει επίσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του. “Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν λαμβάνει υπ’όψιν τα αιτήματα της διεθνούς κοινότητας, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι αψηφά τη διεθνή νομοθεσία”, επισημαίνει.

“Η πορεία που επέλεξε η Πιονγκγιάνγκ δεν μπορεί παρά να εγείρει έντονη διαμαρτυρία. Συστήνουμε απερίφραστα στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας να σκεφτεί αν η πολιτική να αντιτάσσεται σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα είναι προς το καλύτερο συμφέρον της χώρας”, καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς για να θέσει σε τροχιά, σύμφωνα με την ίδια, έναν δορυφόρο. Η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, αλλά και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καταδίκασαν την ενέργεια αυτή, για την οποία πιστεύεται ότι επρόκειτο στην πραγματικότητα για μια δοκιμή πυραύλου.

Η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην εκτόξευση αυτή, αψηφώντας τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών που της απαγορεύουν να αναπτύσσει και να χρησιμοποιεί τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Sputnik, Ρόιτερς, Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: