Υπέκυψε στην παράταση ο Ολυμπιακός, έχασε από την ‘Αντερλεχτ




Την ήττα με 2-1 στην παράταση από την Άντερλεχτ και τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση του Europa League, γνώρισε ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, στον δεύτερο αγώνα για τη φάση των «32».

Οι Βέλγοι μετά και τη νίκη με 1-0 στις Βρυξέλλες θα βρεθούν στην κλήρωση των «16» της διοργάνωσης, καθώς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ-πέναλτι του Φορτούνη (29΄) κατάφεραν στην παράταση να πετύχουν δύο γκολ με τον Ατσεαμπόνγκ (103΄, 111΄) και να αφήσουν έξω τους «ερυθρόλευκους».

Η υπεροχή των πρωταθλητών καρποφόρησε πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όταν ο διαιτητής θεώρησε πως η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κάρα, δίνοντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 29’ ο Φορτούνης, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με την υπομονή που ζητούσε ο Σίλβα προχθές στη συνέντευξη Τύπου ο Ολυμπιακός ζητούσε ένα δεύτερο γκολ, αλλά η Αντερλεχτ ήταν αυτή που απείλησε, με τον Ρομπέρτο στο 63’ να αποκρούει διαδοχικά τα σουτ των Τζούριτσιτς και Ναγιάρ και στο 64’ το δοκάρι να σώζει τον Ολυμπιακό μετά την προσπάθεια του Ναγιάρ. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν στο 68’, στο 70’ και στο 78’ με τον Μαζουακού, τον Πουλίδο και τον Τσόρι, αντίστοιχα, αλλά ήταν εμφανές πως η μία ομάδα φοβόταν την άλλη. Η εξέλιξη αυτή έφερε και την παράταση στην οποία ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κερδίσει πέναλτι στο 92’ ύστερα από τράβηγμα στον Μποτία στην περιοχή. Οι Βέλγοι, βέβαια, είχαν την ευκαιρία να… παγώσουν στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας το Καραϊσκάκη, όταν ο Ομάρ γλίστρησε και ο Ρομπέρτο απέκρουσε το κοντινό σουτ του Ατσεαμπόνγκ.

Το… πάγωμα τελικά δεν αποφεύχθηκε στην παράταση και συγκεκριμένα στο 103’, όταν, ύστερα από ένα ρεσιτάλ λαθών που ξεκίνησε από τον Ρομπέρτο και είχε ως… συνεχιστή τον Μαζουακού, ο Ατσεαμπόνγκ βρέθηκε μόνος του πλάγια στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ σημείωσε το 1-1. Το γκολ αυτό ουσιαστικά ψαλίδισε τις ελπίδες πρόκρισης του Ολυμπιακού, ενώ στο 112’ ξανά ο Ατσεαμπόνγκ ολοκλήρωσε τον «ερυθρόλευκο» εφιάλτη της παράτασης και έστειλε τους Βέλγους στη σημερινή κλήρωση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (67’ Ζντιέλαρ), Φορτούνης, Ντουρμάζ (51’ Ντομίνγκες), Πουλίδο (83’ Σεμπά), Ιντέγε.
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (91’ Νόιτινγκ), Κάρα, Τζούριτσιτς (81’ Σουάρες), Ναγιάρ, Πρατ, Ντεντόκερ (97’ Ντεφούρ), Μπατζί, Οκάκα, Ατσεαμπόνγκ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: