Οι Σύλλογοι «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας» τίμησαν εθελοντές δότες Μυελού των Οστών




Με μήνυμα ελπίδας “ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί” και αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, οι Σύλλογοι «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας», τίμησαν τους εθελοντές δότες Μυελού των Οστών, που πρόσφεραν μόσχευμα σε πάσχοντες συνανθρώπους μας, χαρίζοντάς τους, το δώρο της ζωής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», παρουσία των μελών των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων, μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου, γονιών και παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης.

Στην ομιλία της, η πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» και του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ημέρα αυτή υπενθυμίζει σε όλους ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που απειλεί τη ζωή πολλών παιδιών σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την καταγωγή, το χρώμα, την ηλικία, την κοινωνικοοικονομική του κατάσταση.

Ο καρκίνος παραμένει να είναι η Νο 1 αιτία θανάτου στα παιδιά, αν και τα πράγματα σήμερα είναι τελείως διαφορετικά συγκριτικά με το παρελθόν, και αυτό επιτρέπει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας: «Είναι θετικό, το ότι στην εποχή μας με τα τεράστια επιστημονικά επιτεύγματα, το ποσοστό επιβίωσης το οποίο πριν από 50 χρόνια ήταν 10%, τώρα είναι 90%». Αυτό που θα θέλαμε να στείλουμε ως μήνυμα στους γονείς που πρωτοακουν τη διάγνωση ότι το παιδί τους πάσχει από καρκίνο, είναι πως όλοι όσοι αποτελούμε την οικογένεια της “Ελπίδας” είμαστε εδώ, κοντά τους, και διατηρούμε όσο γίνεται υψηλότερες σε επίπεδο τις υπηρεσίες που παρέχουμε, μέσα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο και στον Ξενώνα της “Ελπίδας”».

Από τις δότριες που τιμήθηκαν, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη είναι μητέρα τριών παιδιών από την Τήνο, που έδωσε μόσχευμα σε παιδί που νοσηλευόταν στην Ογκολογική Μονάδα και θα πρέπει να μείνει ανώνυμη λόγω του κανονισμού που διέπει τη σχέση δότη και λήπτη, όταν αυτοί βρίσκονται στο ίδιο νοσηλευτικό κέντρο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: