Οι ρεαλιστικές γυναίκες του Πίτερ Λίντμπεργκ στην Gagosian της Αθήνας




Η ομορφιά των γυναικών που απαθανατίζει είναι ουσιαστική, συγκροτημένη και χωρίς αναστολές.Οι φωτογραφίες του υπογραμμίζουν τη φυσική χάρη των γυναικών, χωρίς πολλά φτιασίδια, χωρίς ιδιαίτερη σκηνοθεσία που θα αποσπούσε την προσοχή του θεατή.

Έκθεση φωτογραφιών του Πίτερ Λίντμπεργκ που άσκησε τεράστια επιρροή στη φωτογραφία μόδας εγκαινιάζεται την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στη γκαλερί Gagosian της Αθήνας.

Οι εμβληματικές φωτογραφίες του Λίντμπεργκ- θα εκτίθενται στη Gagosian (Μέρλιν 3, Αθήνα) έως τις 23 Απριλίου- που  απεικονίζουν γυναίκες αντλούν έμπνευση από τις απαρχές του αφηγηματικού κινηματογράφου και τις φωτογραφίες δρόμου. Με τις φευγαλέες λεπτομέρειες και την κομψότητα στη σύνθεση, η θηλυκότητα και γοητεία των γυναικών που φωτογραφίζει αναδεικνύεται μέσα από τον απροκάλυπτο ρεαλισμό που χαρακτηρίζει τη δουλειά του-απομεινάρι της καταγωγής του από την Ανατολική Ευρώπη.

Στα editorials μόδας για τη Vogue, το Harper’s Bazaar, το Interview και πολλά ακόμη διεθνούς εμβέλειας περιοδικά, αντί να σκηνοθετεί λαμπερές εικόνες ο Λίντμπεργκ φωτογραφίζει τα μοντέλα με αφοπλιστικό ρεαλισμό, σε ασπρόμαυρο υψηλού κοντράστ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: