“Η πρώτη Δευτέρα του Μαϊου” ανήκει στο Met Gala




Στον αγχωτικό κόσμο της προετοιμασίας του Met Gala βάζει τους θεατές η Άννα Γουίντορ μέσα από το ντοκιμαντέρ του Άντριου Ρόσι «Η πρώτη Δευτέρα του Μαΐου», που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca στις 13 Απριλίου.

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την Γουίντορ και την Σιλβάνα Γουρντ Νταρέτ, διευθύντρια των ειδικών εκδηλώσεων της Vogue, ενώ σχεδιάζουν το ετήσιο «Super Bowl of social fashion events», δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να δουν τα παρασκήνια της προετοιμασίας του περσινού γκαλά που διοργάνωσε το Costume Institute του Metropolitan Museum of Art’s.

Το θέμα της έκθεσης, από την οποία ήταν εμπνευσμένο και το γκαλά ήταν «China: Through the Looking Glass» και παρουσίασε την επιρροή της Κίνας στο χώρο της μόδας. Η έκθεση αποτέλεσε μία από τις πιο επιτυχημένες εκθέσεις, παρότι αρχικά υπήρχε ανησυχία από τους διοργανωτές για την πορεία της. Τελικά η έκθεση κατάφερε να κάνει ρεκόρ επισκεψιμότητας βάζοντάς την στην λίστα με τις πέντε πιο πετυχημένες εκθέσεις όλων των εποχών.

Εξάλλου το περσινό Met Gala, με θέμα «Chinese Whispers: Tales of the East in Art, Film and Fashion» («Κινέζικοι Ψίθυροι: Ιστορίες της Ανατολής στην Τέχνη, τον Κινηματογράφο και την Μόδα»), είχε από τα πιο «θορυβώδη» κόκκινα χαλιά κι αν έπρεπε να επιλέξουμε την πλέον πολυσυζητημένη εμφάνιση του γκαλά, τότε μάλλον αυτή είναι της Ριάνα. Η διάσημη ποπ σταρ φορούσε το πιο ακριβό και μάλλον και το πιο βαρύ φόρεμα. Ήταν ένα χρυσό φόρεμα της Κινέζας σχεδιάστριας Γκουό Πέι, που ζύγιζε περίπου 25 κιλά και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: