Η Λέιντι τραγουδά για τον “Πρίγκηπα” στην τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι




Η εκκεντρική τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα θα τραγουδήσει προς τιμή του θρύλου της ροκ μουσικής Ντέιβιντ Μπάουι, που απεβίωσε τον περασμένο μήνα χτυπημένος από τον καρκίνο, στην τελετή απονομής των βραβείων Γκράμι την 15η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Η Λέιντι Γκάγκα θα αφιερώσει στον εκλιπόντα τραγουδιστή «μία διαθήκη για όλες τις αισθήσεις, έναν φόρο τιμής στο καλλιτεχνικό ταλέντο και την απεριόριστη δημιουργικότητα του ειδώλου» Ντέιβιντ Μπάουι, ενός καλλιτέχνη που αποτέλεσε για την τραγουδίστρια πηγή έμπνευσης, επισήμανε η Ακαδημία σε ένα δελτίο Τύπου.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε ο κιθαρίστας Νάιλ Ρότζερς, ένας παλιός φίλος του Ντέιβιντ Μπάουι που είχε κάνει την παραγωγή του άλμπουμ Lets Dance το οποίο κυκλοφόρησε το 1983.

Ο Ντέιβιντ Μπάουι, ένας από τους καλλιτέχνες με τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία 50 χρόνια, απεβίωσε την 10η Ιανουαρίου, σε ηλικία 69 ετών. Ο Μπάουι ήταν ο εμπνευστής της μουσικής γκλαμ ροκ, ενώ δεν φοβήθηκε ποτέ να πειραματιστεί και με άλλα είδη μουσικής όπως τη σόουλ, τη τζαζ και την ηλεκτρονική μουσική.

Η επιτυχία του αποτυπώνεται κατά κάποιο τρόπο στον αριθμό των δίσκων που πούλησε: περισσότερους από 140 εκατομμύρια, αλλά και στην επιρροή που άσκησε και συνεχίζει να ασκεί στους συναδέλφους του.

Παρά την επιτυχία του, ο Ντέιβιντ Μπάουι κέρδισε ένα μόλις βραβείο Γκράμι κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, για ένα βίντεο κλιπ του. Τιμήθηκε επίσης με ένα βραβείο Γκράμι για το σύνολο της καριέρας του το 2006.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λος Άντζελες, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: