Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Φόρος από το πρώτο ευρώ στους μισθωτούς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «την κατάργηση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ που ισχύει για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και η οποία ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 9.545 ευρώ ζητούν οι θεσμοί από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος».

ΕΘΝΟΣ: «Με κλίμακα οι αποδείξεις του 2016»

Η εφημερίδα σημειώνει: «κλίμακα στις αποδείξεις με «πλαστικό χρήμα» για το χτίσιμο του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Οι συντελεστές θα κυμαίνονται από 15% έως 40% ανάλογα με το εισοδήματα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « «Ξήλωσαν» και τον διώκτη του οργανωμένου εγκλήματος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αποστράτευσαν τον αξιωματικό Σταύρο Σταυρόπουλο με εκατοντάδες εξιχνιάσεις ανθρωποκτονιών, απαγωγών και υποθέσεων διαφθοράς. Μαφιόζοι είχαν «υπογράψει» συμβόλαιο για να τον σκοτώσουν αντί 250.000 ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: «Σε δίκη στην Ευρώπη για τα Γλυπτά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές νομικές αντιπαραθέσεις των τελευταίων 200 ετών. Παρανομεί το Ηνωμένο Βασίλειο που διακρατεί στο έδαφος του τα αφαιρεθέντα Γλυπτά της Ακροπόλεως ή μήπως νομιμοποιείται επειδή το αγόρασε από τον Λόρδο Έλγιν;».

Η ΑΥΓΗ: «Πρόσβαση στην Υγεία για 2,5 εκατ. ανασφάλιστους»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πλήρης και χωρίς προϋποθέσεις ασφαλιστική κάλυψη για τους πολίτες που η κρίση και η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων άφησαν χωρίς νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αύξηση χρηματοδότησης των νοσοκομείων κατά 300 εκατ. ευρώ και του ΕΟΠΠΥ κατά 700 εκατ.».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Οδηγούμε την Ελλάδα στην ακυβερνησία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με έξι χρόνια καθυστέρηση ο σοσιαλδημοκράτης εταίρος της Μέρκελ παραδέχεται ότι αν δεν αλλάξει η πολιτική της σκληρής λιτότητας, η Ευρωπαϊκή Ενωση θα οδηγηθεί σε αποσύνθεση και τονίζει ότι οι περικοπές των εισοδημάτων δεν φέρνουν ανάπτυξη».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Μηνύματα προς Αθήνα για εφαρμογή της συμφωνίας”

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: “σαφή μηνύματα προς την Αθήνα για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και εφαρμογή της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου απέστειλαν ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αλλά και εμμέσως η Άγκελα Μέρκελ”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Όλα τα αντιλαϊκά μέτρα στο τραπέζι»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ανοιχτά και απροκάλυπτα, για μια ακόμη φορά, ομολογείται ότι το «δημοσιονομικό κενό» θα συμπληρωθεί με αντιλαϊκά μέτρα νέας κοπής, τόσο από την πλευρά της κατακρεούργησης των συντάξεων και των κρατικών κονδυλίων που αφορούν στην Κοινωνική Ασφάλιση, όσο και από την πλευρά της απογείωσης της φοροληστείας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Αστοχία υλικού»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε δίνη έπεσε η κυβέρνηση με τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων με την απομάκρυνση Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την επίθεση Τόσκα εναντίον τους».

KONTRA NEWS: «Πόσα πλήρωσαν για να βγάλουν 1η τη ΝΔ και τον Κυριάκο στη δημοσκόπηση»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η ίδια εταιρία έβγαζε πρώτο τον Μεϊμαράκη, όταν ο Τσίπρας είχε προβάδισμα 10 μονάδων! Αν αποτύχει ο Αλέξης και πάμε σε εκλογές, είναι τρελός όποιος νομίζει, ότι ο κόσμος θα γυρίσει πίσω και θα ψηφίσει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, τους αρχιτέκτονες της καταστροφής μας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Φορολογικό βέρτιγκο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «συντελεστές 22%, 32%, 42% και ένας επιπλέον 50% για εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ. Σύγχυση για το αφορολόγητο όριο με αποδείξεις δαπανών. Σχέδιο για αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης και νέες επιβαρύνσεις για τα ενοίκια».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αξιολόγηση σημειωτόν»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αβέβαιη θεωρείται η άφιξη των θεσμών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: