Οι δημοσιογράφοι απεργούν: Ποια τα αιτήματά τους




“Παγώνει” η ροή της ενημέρωσης για 24 ώρες, σήμερα Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, καθώς οι δημοσιογράφοι και το προσωπικό των εφημερίδων και των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών απεργούν αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Με βάση τη σχετική απόφαση που έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), οι Ενώσεις Συντακτών συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, ωστόσο μετά από αίτημα της ΓΣΕΕ η απεργία των δημοσιογράφων πραγματοποιείται την Τετάρτη προκειμένου να καλυφθούν τα συλλαλητήρια και οι άλλες απεργιακές εκδηλώσεις που θα γίνουν την Πέμπτη στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στα Γραφεία Τύπου.

Στο πλαίσιο της απεργίας, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης το Mega δεν θα μεταδώσει δελτία ειδήσεων ή ενημερωτικές εκπομπές, ενώ δεν θα υπάρχει ροή ειδήσεων στο site του σταθμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, τα αιτήματα της απεργίας είναι:

“Η διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: