Hudson: Η ασυνέπεια του Ομπάμα άνοιξε το δρόμο στον Πούτιν στη Μέση Ανατολή




Η δεξαμενή σκέψης Hudson Institute δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της ανάλυση με την υπογραφή του Walter Russell Mead και τίτλο Russia Wields the Kurdish Weapon. Το κείμενο αναφέρεται στην αμερικανική και ρωσική πολιτική στη Συρία σε σχέση με το κουρδικό και επικρίνει τη διακυβέρνηση Ομπάμα για τις κινήσεις της.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναλυτής σημειώνει ότι η ασυνεπής πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία έχει επιτρέψει στη Ρωσία να διασπάσει τις συμμαχίες που έχουν οι ΗΠΑ. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα έχει να κάνει με τους Κούρδους. Η Ρωσία υποστηρίζει τους Κούρδους της Συρίας ενάντια στους Τούρκους, οι οποίοι είναι από τους λίγους εναπομείναντες συμμάχους των ΗΠΑ, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος χωρίς να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή. Αν και η διοίκηση Ομπάμα θα ήθελε να υποστηρίξει τους Κούρδους, το γεγονός ότι έχει συμμαχικές σχέσεις με την Τουρκία τη φέρνει σε δύσκολη θέση, κάτι το οποίο εκμεταλλεύεται η Ρωσία, υποστηρίζει το κείμενο.

Ο αναλυτής επικρίνει την διοίκηση Ομπάμα και την κατηγορεί για έλλειψη στρατηγικής και παράλυση μπροστά στις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρει. Επιπλέον επικρίνει και τα αμερικανικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι δεν ασκούν αποτελεσματικό και αυστηρό έλεγχο στη κυβέρνηση όπως θα έκαναν απέναντι σε έναν Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο.

http://hudson.org/research/12217-russia-wields-the-kurdish-weapon#

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: