Καλύπτει την ‘Αγκυρα ο Γιούνκερ: “Χάρη στην Τουρκία υπάρχει μείωση των ροών προς Ελλάδα”




Τον Οκτώβριο του 2015 έφθαναν στην Ελλάδα καθημερινά 7.000 πρόσφυγες από την Τουρκία, ενώ ο αριθμός τους μειώθηκε στις 3.500 κάθε μέρα το Δεκέμβριο και το Φεβρουάριο στις 2.000.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «χάρη σε σημαντικές αποφάσεις της τουρκικής κυβέρνησης, βλέπουμε μια μείωση του αριθμού των προσφύγων από εκεί. Σύμφωνα με τη Frontex, 7.000 πρόσφυγες έρχονταν καθημερινά στην Ελλάδα από την Τουρκία τον Οκτώβριο, ενώ 3.500 το Δεκέμβριο. Τώρα είναι 2.000 άνθρωποι. Επιτέλους βλέπουμε τα πρώτα βήματα προόδου».

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα χρειαστεί ένα αριθμός βημάτων, όπως ακριβώς συνέβη και με την κρίση χρέους.

«Ναι, θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα που αποφασίσαμε στην Ευρώπη τις περασμένες εβδομάδες και μήνες. Πλέον στην Ελλάδα λαμβάνονται δακτυλικά αποτυπώματα από εννέα στα δέκα άτομα που αιτούνται την παροχή ασύλου. Το Σεπτέμβριο ήταν 8%».

Επίσης, ο κ. Γιούνκερ εξήρε την πολιτική της Γερμανίδας Καγκελάριου Α. Μέρκελ για τον τρόπο που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, εκτιμώντας ότι η ιστορία θα τη δικαιώσει.

Ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ εκτιμά ότι η ευρωπαϊκή πολιτική έναντι των προσφύγων που προκρίνει ο ίδιος και η καγκελάριος θα είναι εντέλει επιτυχής. «Το να λες, θα τα καταφέρουμε είναι ένδειξη ηγετικής ικανότητας, όλα τα υπόλοιπα ισοδυναμούν με παράδοση στους λαϊκιστές».

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: