Γερμανία: Συλλήψεις τεσσάρων υπόπτων για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική ενέργεια




Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρία άτομα στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης με στόχο Αλγερινούς, ορισμένοι από τους οποίους ζούσαν σε ξενώνες προσφύγων, που θεωρούνταν ύποπτοι για προετοιμασία μιας επίθεσης σε σχέση με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Δύο από τους Αλγερινούς που καταζητούνταν συνελήφθησαν. Ο ένας αντιμετώπιζε ένταλμα σύλληψης των αλγερινών αρχών επειδή φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου.

Συνελήφθη επίσης μία γυναίκα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία που αντιμετωπίζει άλλες κατηγορίες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, που δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Οι Αλγερινοί ζούσαν σε ξενώνες προσφύγων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στην Κάτω Σαξονία, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου Στέφαν Ρέντιχ, στο κανάλι συνεχούς ενημέρωσης N24.

“Συνεργαστήκαμε καλά με τους συναδέλφους μας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στην Κάτω Σαξονία (…) οι ξενώνες προσφύγων (στις περιοχές αυτές) όπου ζούσαν οι ύποπτοι ερευνήθηκαν”, είπε. Ο κύριος ύποπτος, ένας 35χρονος Αλγερινός, βρισκόταν σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Άτεντορν, μια μικρή πόλη σε απόσταση 80 χλμ από την Κολονία (δυτική Γερμανία), σύμφωνα με πηγές των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας που ρωτήθηκαν από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Στο Ανόβερο (βορειοδυτικά), πρωτεύουσα του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε έναν ξενώνα προσφύγων, σύμφωνα με αυτές τις πηγές. Οι τέσσερις άνδρες θεωρούνται ύποπτοι ότι προετοίμαζαν μια “σοβαρή ενέργεια που απειλούσε την ασφάλεια του κράτους”, σύμφωνα με ανακοίνωση της βερολινέζικης αστυνομίας.
Ο ένας από τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν είχε εκπαιδευθεί στα όπλα στη Συρία, διευκρινίζεται εξάλλου στην ανακοίνωση.

Ο άλλος άνδρας που συνελήφθη, στο Βερολίνο, θεωρείται ύποπτος για πλαστογράφηση εγγράφων. Στη γερμανική πρωτεύουσα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τέσσερα διαμερίσματα και δύο χώρους εργασίας. Αστυνομικοί με καλυμμένα τα πρόσωπα βγήκαν από ένα κτίριο της συνοικίας Κρόιτσμπεργκ με έναν ύποπτο, το πρόσωπο του οποίου ήταν καλυμμένο με μια πετσέτα, διαπίστωσε φωτογράφος του AFP.

Συνολικά, 450 αστυνομικοί, ορισμένοι από τους οποίους μέλη των ειδικών δυνάμεων, έλαβαν μέρος στην τεράστια αυτή επιχείρηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, Βερολίνο, Γερμανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: