Ευρωπαία δηλώνει η Έμα Τόμσον




Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «τρέλα», δήλωσε η ηθοποιός Έμα Τόμσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο του 66ου ετήσιου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Η Βρετανίδα ηθοποιός, που βρέθηκε στο Βερολίνο για την προώθηση της νέας της ταινίας, που διαδραματίζεται στην ναζιστική εποχή, με τίτλο «Alone in Berlin», είπε ότι αισθάνεται περισσότερο «Ευρωπαία απ’ ό,τι Αγγλίδα».

Όταν ρωτήθηκε τι θα ψηφίσει στο επερχόμενο δημοψήφισμα, είπε: «Νιώθω Ευρωπαία ακόμα κι αν ζω στη Μεγάλη Βρετανία και τη Σκωτία» και πρόσθεσε ότι «έτσι, φυσικά, θα πάω να ψηφίσω για να παραμείνουμε στην Ευρώπη. Θεέ μου, θα ήταν τρέλα να μην είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα ήταν μια τρελή ιδέα».

Η παρέμβαση της ηθοποιού έγινε καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα συμμετάσχει στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη κατά την οποία θα συζητηθούν οι νέοι όροι παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Το τελικό κείμενο της συμφωνίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα τον Ιούνιο.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: