«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι, 1-0 τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη




Την 20η νίκη του σε 21 αγωνιστικές της Super League πέτυχε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το ντέρμπι της αγωνιστικής κρίθηκε από γκολ του Ομάρ Ελαμπντελαουί μόλις στο 8ο λεπτό και σημαδεύτηκε από δύο αποβολές (μία για κάθε ομάδα), του Τζαβέλλα στο 66΄ και του Ζντιέλαρ στο 70΄.

Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν το καλό τους ξεκίνημα, ο Ομάρ νίκησε κατά κράτος τον Βίτορ και άνοιξε το σκορ νωρίς-νωρίς στο Φάληρο (8’). Στο 19’ ο Μιλιβόγεβιτς θα έπρεπε να αποβληθεί για αντιαθλητικό χτύπημα στον Τζαβέλλα (μάτωσε), το οποίο δεν είδε ο Σιδηρόπουλος. Οι Θεσσαλονικείς παρότι προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την άμυνα του Ρομπέρτο και ήταν εμφανές πως αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην δημιουργία παιχνιδιού.

Χωρίς ποδόσφαιρο πέρασαν τα πρώτα λεπτά στην επανάληψη. Τα λάθη των βοηθών (τρία οφσάιντ Μακ, Σκόνδρας, Ντουρμάζ) αλλά και η κίτρινη, που έπρεπε να ήταν… κόκκινη στον Μποτία (για αγκωνιά στον Μπερμπάτοφ) σημάδεψαν το ματς. Ο Δημητρόπουλος λειτούργησε σωστά, μόνο, στις περιπτώσεις, που έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε Τζαβέλλα (66’) και Ζντιέλαρ (70’). Στο λίγο «καθαρό» ποδόσφαιρο που μπόρεσε να παιχτεί ο ΠΑΟΚ συνέχισε να μην ενοχλεί τον Ρομπέρτο, με τους Πειραιώτες να μην αγχώνονται ιδιαίτερα και να κρατούν τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Το ματς

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός. Μετά το πρώτο τρίλεπτο κι αφού καθάρισε η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα, οι γηπεδούχοι έβαλαν τη μπάλα κάτω και στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση άνοιξαν το σκορ με τον Ομάρ να πιάνει στον… ύπνο τον Βίτορ στο 8’. Το γήπεδο ζεστάθηκε για τα καλά και ο ΠΑΟΚ παρέμενε στριμωγμένος στο δικό του μισό, δείχνοντας ανήμπορος να αντιδράσει.

Η ομάδα του Τούντορ μπορεί να έδωσε την κατοχή, όμως σταδιακά βρήκε ηρεμία στην άμυνα κι έφτιαξε την πρώτη της ευκαιρία στο 25’, με τον Μποτία να προλαβαίνει στο «τσακ» τον Αθανασιάδη. Σταδιακά ο ρυθμός χάλασε, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν μέτρα αλλά να μην απειλούν τον Ρομπέρτο. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, οι Πειραιώτες ανέβηκαν μετά από ώρα και με τον Φορτούνη δημιουργό έψαξαν και δεύτερο γκολ, όμως η άμυνα του ΠΑΟΚ λειτούργησε σωστά, με το 1-0 να είναι το σκορ έπειτα από τα πρώτα 45λεπτά.

Χωρίς ουσιαστικά να παιχτεί ποδόσφαιρο πέρασε το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου. Στο ματς κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή. Σε δύο φάσεις που ξεκίνησαν με προϋποθέσεις, οι βοηθοί «έκοψαν» λανθασμένα ως οφσάιντ Μακ και Ντουρμάζ, ενώ λίγο αργότερα ο Μποτία δεν είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα με αγκωνιά στον Μπερμπάτοφ. Στη συνέχεια η ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Τζαβέλλας είδε σωστά δεύτερη κίτρινη στο 66’, αλλά μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Σιδηρόπουλος έδειξε και στον Ζντιέλαρ (επίσης σωστά) τον δρόμο για τα αποδυτήρια (70’).

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να μεταφέρει το παιχνίδι κοντά στην περιοχή του Ρομπέρτο, ο οποίος παρέμενε σε ρόλο θεατή. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι διατηρώντας την κατοχή της μπάλας, κράτησαν ψηλά τις γραμμές τους και θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους, αν ήταν πιο προσεκτικός ο Φουστέρ (83’).

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβα, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (80’ Φουστέρ), Ντουρμάζ (73’ Μπουχαλάκης), Παρντό (85’ Σεμπά), Ιντέγε

Στον πάγκο: Καπίνο, Ντα Κόστα, Κασάμι, Πουλίδο

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Τζιόλης (81΄ Σάμπο), Τσίμιροτ, Μπερμπάτοφ, Πέλκας (69’ Σκόνδρας), Μακ, Αθανασιάδης (63’ Γκολάσα)

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Μαλεζάς, Κάτσε, Κάκο

Διαιτητής: Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: