Επίθεση κατά της Ράκα, προπύργιο των τζιχαντιστών, ετοιμάζει ο Συριακός στρατός

Φωτογραφία αρχείου από τις συγκρούσεις στην Συρία. EPA/SYRIAN ARAB NEWS AGENCY / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Επίθεση κατά της “πρωτεύουσας” των τζιχαντιστών Ράκα σχεδιάζει ο συριακός στρατός αφού κατέλαβε θέσεις στα όρια της επαρχίας, δήλωσε συριακή στρατιωτική πηγή.

Η προώθηση προς την επαρχία Ράκα θα οδηγούσε στην επαναδημιουργία μιας βάσης εξόρμησης της Δαμασκού σε μια περιοχή όπου δεν έχει παρουσία από τον Αύγουστο του 2014 και θα περιπλέξει οποιαδήποτε προσπάθεια της Σαουδικής Αραβίας να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Η στρατιωτική πηγή που ρωτήθηκε για το θέμα δήλωσε πως η επιχείρηση έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες. Ο στρατός έχει καταλάβει πολλές θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στα όρια της επαρχίας ανάμεσα στη Χάμα και τη Ράκα τις τελευταίες δύο ημέρες.

“Είναι μια ένδειξη της κατεύθυνσης των επερχόμενων επιχειρήσεων προς τη Ράκα. Γενικά, το μέτωπο της Ράκα ειναι ανοικτό… ξεκινώντας από την κατεύθυνση της περιοχής Τάμπκα”, είπε η πηγή. Στην Τάμπκα βρίσκεται αεροπορική βάση που κατελήφθη από το Ισλαμικό Κράτος το 2014. Ο στρατός έχει φθάσει σε απόσταση 35 χλμ, από τη βάση.

Η Σαουδική Αραβία, που θέλει να φύγει ο Άσαντ από την εξουσία, έχει δηλώσει ότι θα ήταν πρόθυμη να στείλει στρατεύματα στο πλαίσιο οποιασδήποτε χερσαίας επιχείρησης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Κουρδικές πολιτοφυλακές που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ πολεμούν επίσης το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Ράκα, έχοντας προωθηθεί στην επαρχία από τα βορειοανατολικά πέρυσι με τη βοήθεια αεροπορικών επιδρομών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Reuters, Αθηναϊκό Πρακτορείο-WWW.AMNA.GR., Βηρυτός, Λίβανος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: