2-0 τον Αστέρα στην Τούμπα: Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ




Μετά από πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 στην Τούμπα με επί του Αστέρα Τρίπολης για την 24η αγωνιστική και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα. Τα γκολ για την ομάδα του Τούντορ που εμφάνισε σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης πέτυχαν οι Πέλκας (17΄) και Μακ (77΄) απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης που δεν απείλησε.

Ο ΠΑΟΚ ήταν το αφεντικό του αγώνα από τα πρώτα κιόλας λεπτά, είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, πίεσε ψηλά τον Αστέρα και μόλις στο 8ο λεπτό είχαν μια καλή στιγμή, ενώ έφτασαν και άλλες δύο φορές με αξιώσεις στα καρέ του Μπαντή.

Στο 17΄ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ ύστερα από πολύ όμορφη προσπάθεια του Μυστακίδη (που διακρίθηκε) και πάσα προς τον Πέλκα, ο οποίος αξιοποίησε υποδειγματικά και το «δώρο» της άμυνας του Αστέρα και από κοντά με ωραίο γυριστό σουτ νίκησε τον Μπαντή (1-0).

Με εξαίρεση πάντως την εκτέλεση φάουλ του Παντελιάδη στο 23΄, ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, με τη φάση που άλλαξε τη μορφή της αναμέτρησης να λαμβάνει χώρα στο 37΄. Το λάθος του Αρετόπουλου να μην καταλογίσει παράβαση σε προσπάθεια του Χαμντανί όπου ο Μαροκινός χρησιμοποίησε το χέρι του πριν απειλήσει τον Βελλίδη, απέφερε μία κίτρινη στον Κίτσιου για διαμαρτυρία και το ματς στα επόμενα λεπτά πήρε φωτιά.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με κύριο στόχο να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα και πρόσεξε πολύ στο κέντρο και την άμυνα και προτίμησε να βγαίνει εκ του ασφαλούς μπροστά.

Ο Τούντορ αντικατέστησε στο 62΄ τον Κίτσιου με τον Κάτσε για να «θωρακίσει» τη μεσαία γραμμή και μετατόπισε τον Μυστακίδη στη δεξιά πτέρυγα. Από την πλευρά του, ο Τερεζόπουλος έριξε στη «μάχη» τον Ιωαννίδη προκειμένου να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή, όμως το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε. Στο πρώτο αυτό 20λεπτο του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ εμφανίζει μια επανάπαυση που όμως δεν του στοίχισε αφού σε μια αντεπίθεση διπλασίασε το σκορ κι έδωσε τέλος στην αγωνία της κερκίδας.

Το γκολ αυτό ήρθε τελικά στο 77΄ από τα πόδια του Μακ ύστερα από έξοχη ασίστ του Πέλκα, με τους «ασπρόμαυρους» να φτάνουν κοντά και σε ένα τρίτο τέρμα στα επόμενα λεπτά που όμως δεν ήρθε.
Η ομάδα της Τρίπολης αν και είχε κατοχή μπάλας ως τα μισά του δευτέρου μέρους δεν είχε τελικές προσπάθειες και δεν απείλησε σοβαρά την εστία του Βελλίδη. Πέραν των δυο γκολ ο ΠΑΟΚ είχε και ένα δοκάρι. Στο 83΄ σε σουτ του Μακ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε τον Αλόκο και μετά το κάθετο δοκάρι για να φύγει κόρνερ χωρίς συνέπειες για την ομάδα της Τρίπολης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χατζηισαΐας, Κίτσιου, Λέοβατς, Αντόνις / Παντελιάδης, Σανκαρέ, Δημούτσος

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Κίτσιου (62΄ Κάτσε), Λέοβατς (81΄ Κοροβέσης), Τσίμιροτ, Αντόνις (71΄ Τζιόλης), Πέλκας, Μυστακίδης, Μακ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Αλόκο, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Λίμα (46΄ Μούκαμ), Δημούτσος, Χαμντανί, Λούι (79΄ Φούντας), Μάσα (62΄ Ιωαννίδης), Μπερτόλιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: