Ένοπλος σκορπά τον θάνατο στο Κάνσας: 3 νεκροί, 14 τραυματίες ο απολογισμός νέου μακελειού




Ένας ένοπλος σκότωσε 3 άτομα και τραυμάτισε άλλα 14, σε εργοστάσιο στο κεντρικό Κάνσας, όπου και εργαζόταν, προκαλώντας σκηνές μάχης με ανταλλαγή πυροβολισμών κατά μήκος αρκετών χιλιομέτρων, για να πέσει τελικά νεκρός από τα πυρά αστυνομικού, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών.

Παρά το γεγονός ότι τα θύματα ήταν συνάδελφοί του, ο ένοπλος φαίνεται ότι πυροβολούσε αδιακρίτως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του σερίφη της επαρχίας Χάρβεϊ, Τ. Ουάλτον. Η επίθεση προκάλεσε κλίμα φόβου στην περιοχή, πλήττοντας τη μεγαλύτερη εργοστασιακή μονάδα, η οποία παράγει μηχανές γκαζόν.

“Είναι μια τραγωδία,” τόνισε ο σερίφης Ουάλτον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τονίζοντας ότι τουλάχιστον οι 5 από τους 14 τραυματίες, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τα κίνητρα της επίθεσης του δράστη γίνονται μερικώς γνωστά, χωρίς ο σερίφης ν’ αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής πράξης. “ Υπάρχουν κάποιες ειδικές καταστάσεις που προκάλεσαν την πράξη αυτή,” τονίζει.

Το νέο αυτό δολοφονικό επεισόδιο στο Κάνσας, ακολουθεί την αιματηρή επίθεση που έγινε το Σαββατοκύριακο στο Μίσιγκαν, όταν ένας άντρας που εργαζόταν ως οδηγός στην εταιρία Uber, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία έξι ανθρώπων.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: