Εγκαταλείπει την ακραία ρητορική του ο Τράμπ, τον ξύπνησε η ήττα από Κρουζ




Έπειτα από μια μακρά σιωπή, δεδομένων των συνηθειών του, ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε σήμερα το πρωί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στέλνοντας ένα σπάνιο για τα δεδομένα του μήνυμα χαμηλών τόνων.

«Η εμπειρία μου στην Αιόβα ήταν υπέροχη. Ξεκίνησα με όλους τους ειδικούς να λένε ότι δεν θα μπορούσα να τα πάω καλά και κατέληξα στη δεύτερη θέση. Ωραία» έγραφε το μήνυμα του μεγιστάνα (@realDonaldTrump).

«Επειδή μου είπαν ότι δεν τα κατάφερνα να πάω καλά στην Αιόβα, δαπάνησα πολύ λίγο χρόνο εκεί – ένα πολύ μικρό μέρος σε σύγκριση με τον Κρουζ και τον Ρούμπιο. Κατέληξα στην δεύτερη, επίσης ισχυρή, θέση. Μεγάλη τιμή» ήταν το tweet που έστειλε λίγο αργότερα.

Για μήνες ολόκληρους οι δημοσκοπήσεις τοποθετούσαν τον δισεκατομμυριούχο πολιτικό στην πρώτη θέση των προτιμήσεων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Στην πρώτη ωστόσο μεγάλη εκλογική δοκιμασία – τις χθεσινές προκριματικές εκλογές – ο Τραμπ ηττήθηκε από τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση στην αναμέτρηση κατέλαβε ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο, με μικρή διαφορά από τον Τραμπ.

Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter «σίγησε» απροσδόκητα από το βράδυ της Δευτέρας και για σχεδόν 15 ώρες, μια ασυνήθιστα μακρά περίοδος για τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που στέλνει κατά μέσο όρο 17 tweet την ημέρα, σύμφωνα με το TwitterCounter.com.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: