“Έφοδος” Ρουβίκωνα στην ΕΡΤ: 22 προσαγωγές αντιεξουσιαστών στην αστυνομία




Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο στούντιο ειδήσεων της ΕΡΤ χθες το βράδυ την ώρα που η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του δημοσιογράφου Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο των 50 χρόνων της ελληνικής τηλεόρασης. Οι αντιεξουσιαστές διέκοψαν για περίπου 10 λεπτά το δελτίο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ, αυτές τις μέρες, τιμώντας τα 50 χρόνια ελληνικής τηλεόρασης έχει ετοιμάσει πλήθος εκπομπών και αφιερωμάτων.

Η Ένωση Συντακτών, με αφορμή το επεισόδιο, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν έχει ιδιοκτήτες, ανήκει στον ελληνικό λαό. Η ενημέρωση δεν χρειάζεται προστάτες. Την ενημέρωση προασπίζουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Σε 22 προσαγωγές μελών της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας», που εισέβαλαν χθες το βραδυ σε στούντιο της ΕΡΤ, την ώρα του δελτίου ειδήσεων, προχώρησε η αστυνομία. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί αυτή την ώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν σε στούντιο της ΕΡΤ, την ώρα που η Λιάνα Κανέλλη και ο Πάνος Χαρίτος με αφορμή τα 50 χρόνια της δημόσιας τηλεόρασης, παρουσίαζαν το δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισβολή των αντιεξουσιαστών τραυματίστηκε ένας εικονολήπτης. Έξω από την ΕΡΤ βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν στις προσαγωγές των μελών του «Ρουβίκωνα», την ώρα που έβγαιναν από το κτίριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: