Χουριέτ: Σκληρό παζάρι για εδαφικό και περιουσιακό στις διαπραγματεύσεις για Κυπριακό




Σκληρό παζάρι ξεκίνησε για το εδαφικό και το περιουσιακό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ η οποία αναφέρει ότι τα εύκολα ζητήματα ξεπεράστηκαν.

Η Χουριέτ αναφέρει ότι η ε/κ πλευρά έθεσε ως όρο να δοθεί περισσότερο έδαφος στη Μόρφου, να αποσυρθούν από την πρώτη μέρα 20 χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες και να καταργηθούν οι εγγυήσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα, παρόλο που υπάρχει εμπιστευτικότητα στις διαπραγματεύσεις ο ε/κ Τύπος άρχισε να δημοσιεύει λεπτομέρειες.

Μιλλιέτ: Εκστρατεία ‘Cyprus Peace Challenge’ ξεκίνησαν Ε/κ και Τ/κ νέοι

Εκστρατεία με τίτλο “Cyprus Peace Challenge” ξεκίνησαν Ε/κ και Τ/κ νέοι, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν και οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, γράφει σήμερα η εφημερίδα Μιλλιέτ.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, νέοι και από τις δύο πλευρές εξηγούν γιατί επιθυμούν ειρήνη στην Κύπρο το 2016. Η αλυσίδα ξεκινά με μονόλεπτα φιλμάκια τα οποία δημοσιεύονται μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Την κίνηση αυτή ξεκίνησε στην τ/κ πλευρά το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP) που στηρίζει τον Μουσταφά Ακιντζί και στην τ/κ πλευρά ο ΔΗΣΥ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και οι δύο ηγέτες να `προκαλέσουν` ο ένας τον άλλο με φιλμάκια, όπως γράφει η εφημερίδα.

“Ξεκινήσαμε αυτή την εκστρατεία λόγω της επιθυμίας μας για ειρήνη. Στόχος μας να κινητοποιήσουμε τους νέους για την ειρήνη”, δήλωσε στη Μιλλιέτ ο Ρεντίφ Εκιντζί του TDP, προσθέτοντας ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από τους Ε/κ και από τους Τ/κ νέους. “Αυτό το ενδιαφέρον θα διαλύσει τις προκαταλήψεις μεταξύ των δύο πλευρών λαμβάνοντας θετικά αποτελέσματα στα δημοψηφίσματα και θα ιδρύσουμε ένα μέλλον σταθερό που να οδηγεί στην ειρήνη”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: