Αποδοκιμασίες και επεισόδια κατά την “υποδοχή” Καμμένου στην Κω




Αποδοκιμασίες κατοίκων της Κω και αλλαγές στον τόπο προσγείωσης είχε η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου στο νησί όπου θα επιθεωρούσε τους χώρους στους οποίους πρόκειται να δημιουργηθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι αγανακτισμένοι κάτοικοι του νησιού είχαν συγκεντρωθεί νωρίς το πρωί στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στο ακίνητο όπου θα γίνει το hot spot, περιμένοντας την άφιξη του κ. Καμμένου τραγουδώντας τον Εθνικό Υμνο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με το «Βήμα της Κω» έφτασε στο νησί με ελικόπτερο τύπου Σινούκ και δεν κατάφερε αρχικά να προσγειωθεί στο προκαθορισμένο σημείο. Έγινε αντιληπτός από διαδηλωτές, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα και ήρθαν σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το vimatisko.gr το οποίο έχει αποκλειστικές φωτογραφίες από το σημείο που προσγειώθηκε το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το Σινούκ προσγειώθηκε σε χώρο πίσω από τον Ιππικό Όμιλο.

Ο Υπουργός κατέβηκε συνοδευόμενος από μηχανικούς και άλλα υπηρεσιακά στελέχη, έκανε μια σύντομη περιήγηση στο ακίνητο και αναχώρησε αμέσως, με προορισμό τη Λέρο. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι άλλος από αυτόν που είχε αρχικά προταθεί για τη δημιουργία hotspot στο νησί.

Στις φωτογραφίες πάντως φαίνεται πως το Σινούκ προσγειώνεται στα βοσκοτόπια και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μαζί με τη συνοδεία του να κατεβαίνουν για λίγο από το ελικόπτερο.

Μεταξύ άλλων φαίνεται πως αναστατώθηκαν και οι αγελάδες που βρίσκονταν στα εν λόγω βοσκοτόπια, αφού εκεί που βοσκούσαν αμέριμνες είδαν ένα θηριώδες ελικόπτερο να προσγειώνεται.

Το περιστατικό προκάλεσε εντύπωση και στους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Κω μιλώντας σε ιστοσελίδα είπε πως «ο υπουργός από όσο γνωρίζω δεν προσγειώθηκε ποτέ στο νησί». Παράλληλα κύκλοι από το ΥΠΕΘΑ ανέφεραν πως ο κ.Καμμένος δεν έμεινε στην Κω, επειδή επιθεώρησε τα hot spot μέσα από το ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν την Κω, όπου επιθεώρησαν τους χώρους στους οποίους πρόκειται να δημιουργηθεί το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών.

Στη συνέχεια επισκέπτονται τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: