Αποδέχονται την εκεχειρία οι Κούρδοι της Συρίας-Συνομιλούν με αντικαθεστωτικούς




Με τους όρους της εκεχειρίας που προβλέπει το αμερικανορωσικό σχέδιο για τη Συρία, ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί η πανίσχυρη κουρδική οργάνωση της Συρίας, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας αξιωματούχος της οργάνωσης.

Τη δέσμευσή τους επιβεβαίωσαν και οι σημαντικότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, σε μία ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφορικά με την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την Παρασκευή, αναφέρει το Mega.

Νωρίτερα ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι η πόλη Νταράγια, ένα προπύργιο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, θα αποκλειστεί από την εφαρμογή της εκεχειρίας, μολονότι οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νόσρα που βρίσκονται εκεί αποτελούν μόνο μια μικρή μειοψηφία.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων, η εκεχειρία δεν θα ισχύσει για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νόσρα, του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία. “Ο συριακός στρατός δεσμεύεται από την απόφαση της συριακής διοίκησης σχετικά με την εκεχειρία, η οποία δεν περιλαμβάνει τις περιοχές όπου κυριαρχούν το Αλ Νόσρα και το Νταές”, είπε ένας στρατηγός σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια περιπολίας στην Νταράγια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: