Απάντηση του Δημοκρατικού Κόμματος στο νέο παραλήρημα του ψευδοκράτους




Άκρως προκλητικός παρουσιάζεται για πολλοστή φορά ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος διά ανακοίνωσης της λεγόμενης «προεδρίας» του ψευδοκράτους, καθιστά σαφές ότι δεν αποδέχεται μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και περιγράφει με ακρίβεια μια διαδικασία παρθενογένεσης, επικαλούμενος μάλιστα και τη Συμφωνία Αναστασιάδη-Έρογλου του Φεβρουαρίου 2014, αναφέρει το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ).

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν:

Στην ανακοίνωση, ο κατοχικός ηγέτης αναφέρεται σε δημιουργία ενός «νέου συνεταιρισμού», με «νέα δομή, ονομασία και σημαία», ενώ, προχωρεί ακόμα ένα βήμα στο δρόμο της προκλητικότητας και αδιαλλαξίας λέγοντας ότι «το ψευδοκράτος θα μετεξελιχθεί σε «ιδρυτικό κράτος» του «νέου ομόσπονδου συνεταιρισμού» και ότι κατά τον ίδιο τρόπο και η Κυπριακή Δημοκρατίας θα γίνει «ιδρυτικό κράτος» του «νέου συνεταιρισμού», ο οποίος «νέος συνεταιρισμός» θα λάβει τη θέση της «παλαιάς δομής», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, στους διεθνείς οργανισμούς.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει τη νέα πρόκληση του ψευδοκράτους και του κατοχικού ηγέτη και δηλώνει πως η μετεξέλιξη και συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ένας αδιαπραγμάτευτος όρος, που τίθεται από το σύνολο των ελληνοκυπρίων.

Επιπρόσθετα, το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τις ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ανακοίνωση του ψευδοκράτους. Σε αντίθετη περίπτωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αποδέχονται σιωπηρά τη διαχρονική τουρκική αξίωση για κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για παρθενογένεση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει την πρότασή του για χάραξη νέας στρατηγικής που θα προστατεύει και θα αξιοποιεί την ύπαρξη και οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα οδηγεί σε μια σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: