Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας “διευρυμένης” κυβέρνησης αφήνει ο Μιχελογιαννάκης




Τα σενάρια για σχηματισμό νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να περάσει τα δύσκολα νομοσχέδια που έρχονται ενίσχυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Μιλώντας στο Mega, o βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει μείωση στις κύριες συντάξεις ακόμη κι αν αυτό οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις. “Αν τούτη τη στιγμή μειώσεις τα 384 αυτό σημαίνει και ξεφτίλισμα και αναξιοπιστία και θάνατο της χώρας. Μπροστά σε αυτά τα διλήμματα δεν θα σκεφτεί την ενδιάμεση λύση”, δήλωσε ο Μιχελογιαννάκης και ερωτηθείς ποιά είναι αυτή η λύση απάντησε: “Η Βουλή δίνει λύσεις”.

Και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μίλησε ανοιχτά, στην ίδια εκπομπή, για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.

“Λέμε ότι ο κύριος Τσίπρας μπορεί να ψηφίζει τα δύσκολα, αλλά αν μιλάμε σοβαρά για τη χώρα λέμε ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που αν μιλάμε ειλικρινά μεταξύ μας θα έπρεπε ίσως να συζητήσουμε στη Βουλή για μία μεγαλύτερη κυβέρνηση”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέδειξε και την παράμετρο συμμετοχής της ΝΔ σ’ ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα, εκτιμώντας πως “αν τεθεί θέμα εθνικό” και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “μπορεί να αλλάξει άποψη”.

Σε συνέντευξή του ωστόσο στο “BHMAGAZIΝO” ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

“Εάν ο κ. Τσίπρας χάσει την πλειοψηφία θα γίνει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα. Θα επιστρέψει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ακολουθηθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και εφόσον δεν προκύψει η δυνατότητα σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Άλλωστε, μια οικουμενική κυβέρνηση σήμερα δεν είναι λύση στα προβλήματα του τόπου”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Φρένο” στη συζήτηση περί οικουμενικής επιχείρησε να βάλει και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δηλώσεις του στο “MEGA Σαββατοκύριακο”.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα φέρει κάτι καινούριο και υποστήριξε οι οικουμενικές κυβερνήσεις υποκρύπτουν πίσω από το μυαλό τους μέτρα καρμανιόλα για τους πολίτες”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: