Ακιντζί: Στόχος η ενίσχυση του ψευδοκράτους χωρίς να περιμένουμε τη λύση του Κυπριακού




Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι στόχος του είναι να εργαστεί για την ανάπτυξη και ενίσχυση της «Κυπριακής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου», χωρίς όπως είπε, να αναμένει την τελική φάση της λύσης του Κυπριακού.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Kibris”, o κ. Ακιντζί ανέφερε ότι παρά «τις θετικές εξελίξεις και την πρόοδο στις συνομιλίες» για το Κυπριακό, «εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια προβλήματα, τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας “Kibris Postas”, η νέα αποστολή του ΔΝΤ στην Κύπρο με επικεφαλής την Rachel Van Elkan είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον συμβούλιο της τουρκοκυπριακής ένωσης εργολάβων οικοδομών για την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την περίοδο μετά τη λύση, προκειμένου η οικονομία να μην επηρεαστεί αρνητικά.

Η αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, προσθέτει το ίδιο δημοσίευμα, υπογράμμισε πως με βάση τα αποτελέσματα έρευνας, την οποία είχαν ετοιμάσει, στη μετά τη λύση περίοδο ο τομέας των οικοδομών θα επηρεαστεί θετικά, όπως και η οικονομία, αν βεβαίως ο κλάδος προβεί στις αναγκαίες ενέργειες. Το κλιμάκιο του ΔΝΤ εξέφρασε, επίσης, την άποψη πως τέτοια μηνύματα αντανακλούν θετικά στο θέμα της χρηματοδότησης της λύσης.

Α. Βικέτος, ΑΠΕ-ΜΠΕ-WWW.AMNA.GR., Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: