Αυτοκινητοπομπή του ΙΚ επλήγη στη Λιβύη από άγνωστο αεροσκάφος




Αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε μαχητικό αεροσκάφος άγνωστης εθνικότητας στόχευσε σήμερα αυτοκινητοπομπή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κοντά στη Σύρτη, στη βόρεια Λιβύη, δήλωσε λιβυκή στρατιωτική πηγή.

“Μια αυτοκινητοπομπή επλήγη από αεροπορική επιδρομή. Εκτιμάμε πως επρόκειτο για αυτοκινητοπομπή του ΙΚ, όμως ο στόχος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί”, δήλωσε σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι πιστή στην κυβέρνηση της Τρίπολης, χωρίς να αναφέρει απολογισμό. “Αυτό το αεροπορικό πλήγμα δεν έγινε σε συντονισμό με την κυβέρνησή μας”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, “η αυτοκινητοπομπή είχε φύγει από τη Σύρτη και τέθηκε στο στόχαστρο σε μια περιοχή περίπου 150 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης”. “Καταστράφηκε πλήρως”, διευκρίνισε.

Η Σύρτη –μια πόλη που βρίσκεται 450 χλμ ανατολικά της Τρίπολης– και τα περίχωρά της τελούν υπό τον έλεγχο του ΙΚ που έχει εκμεταλλευθεί το χάος στο οποίο βυθίστηκε η χώρα μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της, κυρίως εξαπολύοντας φονικές επιθέσεις.

Στις 19 Φεβρουαρίου, αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομή εναντίον ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης του ΙΚ στη Σαμπράτα, 70 χλμ. δυτικά της Τρίπολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους “πιθανόν” και ο επικεφαλής μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: