“Αδειάζει” Αναστασιάδη ο εκπρόσωπος του Ακιντζί: “Δεν υπάρχει σύγκλιση σε κεφάλαια”




Κριτική στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, άσκησε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζού, καθώς ανέφερε ότι με τις δηλώσεις του δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις πως έχει επιτευχθεί σύγκλιση σε κεφάλαια στο Κυπριακό, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Σε γραπτή δήλωση σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη για το Κυπριακό, στον «Πολίτη», ο κ. Μπουρτζού ισχυρίστηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τη στάση του δημιουργεί αναστάτωση.

Επίσης, έκανε λόγο για προπαγάνδα που γίνεται ενόψει και των βουλευτικών εκλογών, προσθέτοντας ότι αυτό βλάπτει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Υποστήριξε, δε, ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά στις δηλώσεις της για τις συνομιλίες και τις θέσεις της είναι προσεκτική, ώστε να μη δημιουργήσει ζημιά στις διαπραγματεύσεις.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου είχε σημειώσει πως έχει καταγραφεί πρόοδος σε σειρά σημαντικών κεφαλαίων, αλλά ανέφερε ότι παραμένουν και σημαντικά θέματα, στα οποία υφίστανται διαφορές και θέματα τα οποία δεν έχουν συζητηθεί. Ως παραδείγματα έφερε τα χρονοδιαγράμματα για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, καθώς και τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

A. Βικέτος, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: