Ξύλο και χημικά κατά του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της πορείας μελών του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο διαμαρτυρία για το νέο ασφαλιστικό.

Επίκεντρο της έντασης η περιοχή στο ύψος των Λουλουδάδικων, έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, προκειμένου να εμποδίσουν μέλη του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ να φτάσουν στο Μαξίμου προκειμένου να συναντήσουν τους συντρόφους τους που έχουν περικυκλώσει από το πρωί το πρωθυπουργικό μέγαρο.

Στη συνέχεια αποχώρησαν από τη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ καλούν τον κόσμο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με στόχο να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Κλειστή ήταν νωρίτερα οδός Σταδίου λόγω της παράστασης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό.

Από το πρωί μια ομάδα συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε αιφνιδιαστικά μπροστά από το Μαξίμου παραμένοντας εκεί για πολλές ώρες

Σημειώνεται ότι περίπου 100 άτομα είχαν συγκεντρωθεί από τις 7.45 το πρωί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ, οι οποίοι προχώρησαν στην κίνηση αυτή, χωρίς να ήταν προγραμματισμένη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, η διέλευση των οποίων επιτρέπεται στην οδό Ηρώδου του Αττικού.

Μπροστά στο Μέγαρο όμως, τα λεωφορεία σταμάτησαν ξαφνικά και κατέβηκαν οι διαδηλωτές. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί εμπόδισαν τους συγκεντρωθέντες να προχωρήσουν προς το Μέγαρο, οι οποίοι αυτή την ώρα παραμένουν στο απέναντι πεζοδρόμιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ασφαλιστικού.

Τα συνδικάτα, πάντως, προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

“Το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους ώστε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και τα αφεντικά της να πάρει πίσω το σώμα του εγκλήματος, το αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Καλούμε το λαό να δοκιμάσει τη δύναμή του, αυτή που θα τον κάνω ικανό να ανατρέψει όχι μόνο τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης αλλά και κάθε αντιλαϊκή πολιτική”, δήλωσε στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο κ. Αλέκος Αρβανιτίδης μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Με επεισόδια και χημικά συνοδεύτηκε πορεία του ΠΑΜΕ προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η πορεία ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας, όπου μέλη της παράταξης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, και όταν έφθασε μπροστά στα λουλουδάδικα, στη Βασιλίσσης Σοφίας, βρέθηκε μπροστά σε παρατεταγμένες κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ που εμπόδιζαν την περαιτέρω διέλευσή της.

Ακολούθησαν αρχικά διαπραγματεύσεις ώστε να επιτραπεί η διέλευση, ωστόσο ύστερα άρνηση της αστυνομίας οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να περάσουν ανάμεσα από τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να γίνει από την αστυνομία περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη βομβών κρότου-λάμψης.

Από τις συμπλοκές σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί. Τελικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο ύψος της Ηρώδου Αττικού, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τρεις κλούβες κρατούν το δρόμο προς το Μαξίμου κλειστό. Οι διαδηλωτές παραμένουν στο σημείο με συνεχείς διαπραγματεύσεις, ώστε να τους επιτραπεί η διέλευση για το πρωθυπουργικό μέγαρο.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ κατάφεραν αιφνιδιαστικά να βρεθούν μπροστά από το Μαξίμου, ενώ στις 12 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά από το υπουργείο Εργασίας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: