Τραγικό τέλος: Αναπάντητα ερωτήματα… Από πνιγμό πέθανε ο 35χρονος Βασίλης Γρατσάνης




Τραγικός επίλογος για τους δύο άνδρες που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου και ανασύρθηκαν νεκροί σήμερα το μεσημέρι από το αυτοκίνητό τους το οποίο βρέθηκε σε αυλάκι βάθους έξι μέτρων που περιείχε νερό ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων.

Ο 35χρονος Βασίλης Γρατσάνης, ο οποίος βρέθηκε να φορά τη ζώνη ασφαλείας μέσα στο μαύρο Toyota το οποίο κατέληξε αναποδογυρισμένο μέσα σε αρδευτικό κανάλι, πέθανε από πνιγμό. Περίπου στις 16:30 το απόγευμα της Δευτέρας η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα ξεκίνησε τη νεκροψία-νεκροτομή στον Βασίλη Γρατσάνη. Όπως αποφάνθηκε η ιατροδικαστής, ο θάνατος του Βασίλη οφείλεται σε πνιγμό, ενώ ο άτυχος νέος είχε εκχυμώσεις στα γόνατα και στις κνήμες.

Η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του Γιάννη Κορδώση θα ξεκινήσει περίπου στις 19:00 το απόγευμα.

Στο μεταξύ αύριο στη 1:00 μετά το μεσημέρι θα γίνει στα Πηγάδια Παλαιομάνινας η κηδεία του Βασίλη Γρατσάνη, ενώ δύο ώρες αργότερα, στις 3:00 το μεσημέρι, θα γίνει στην Πεντάλοφο, η κηδεία του Γιάννη Κορδώση.

Όσον αφορά στις έρευνες, για το πώς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι άνδρες κατέληξε στο αρδευτικό κανάλι, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έσκασε το λάστιχο της αριστερής μπροστινής ρόδας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της γιγαντιαίας επιχείρησης εντοπισμού τους, βρέθηκε τελικά το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και το οποίο οι Αρχές, αλλά και συγγενείς και φίλοι αναζητούσαν από τη νύχτα της Παρασκευής όταν και χάθηκαν τα ίχνη τους.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε βάθους δύο μέτρων αρδευτικό κανάλι του Αχελώου, δίπλα στο δρόμο, λίγο έξω από το χωριό Κατοχή, από έναν περαστικό που το είδε μέσα στο κανάλι. Λίγο μετά μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τα άψυχα κορμιά των δύο φίλων, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορορίες ήταν δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας.

Για την ανεύρεση τους πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση υπό την εποπτεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ακαρνανίας και Αχαΐας, προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος και εθελοντικών ομάδων διάσωσης

Επιπλέον συνέδραμαν στην επιχείρηση αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σημείο της τραγωδίας έφτασαν οι συγγενείς και οι οικογένειες των νεαρών, συντετριμμένοι από την εξέλιξη. «Πάει ο γιος μου ο ακριβός, το παιδί μου χάθηκε, δεν έχω πια ζωή»,ήταν τα συγκλονιστικά λόγια της τραγικής μάνας ενός εκ των δύο άτυχων αντρών.

Οι δύο άνδρες 35 και 40 ετών διασκέδαζαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε μπαρ στην περιοχή του Νεοχωρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, έφυγαν με αυτοκίνητο λίγο μετά τις 4 το πρωί και γύρω στις 5 το στίγμα των κινητών τηλεφώνων τους χάθηκε.

Μετά την ανεύρεση των δύο φίλων, άρχισαν οι έρευνες για το πώς έχασαν τη ζωή τους. Εάν, δηλαδή, πέθαναν ακαριαία όταν το όχημά τους έπεσε στο αυλάκι ή τραυματίστηκαν και δεν μπόρεσαν να το εγκαταλείψουν.Ερωτήματα στα οποία θα απαντήσει η ιατριδικαστική υπηρεσία στην Πάτρα μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας – νεκροτομής.

Ερώτημα παραμένει, επίσης, πώς οι ένοικοι των σπιτιών που βρίσκονται κοντά στο σημείο που έπεσε το αυτοκίνητο, δεν άκουσαν τίποτα και δεν παρατήρησαν το πεσμένο στο αυλάκι όχημα.

Κάτοικοι της περιοχής πάντως λένε ότι η θέση του αυτοκινήτου άλλωστε ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε κάποιος εύκολα να το προσέξει. Σήμερα όμως, ένας πιο… παρατηρητικός περαστικός είδε τις ρόδες του αυτοκινήτου και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Παράλληλα με τις άλλες έρευνες, αναμένεται να υπάρξει εξέταση του οχήματος, για τυχόν μηχανικά προβλήματα.

Στελέχη της αστυνομίας από την Ακαρνανία, ανέφεραν, σύμφωνα με το Agrinio Voice,ότι το αυτοκίνητο έπεσε στο αυλάκι αφρενάριστο, αφού δεν υπάρχουν πουθενά ίχνη φρένων στο οδόστρωμα…

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο οδηγός, Βασίλης Γρατσάνης, φορούσε ζώνη ασφαλείας και ήταν εγκλωβισμένος, ενώ ο Γιάννης Κορδόσης δεν φορούσε ζώνη, αλλά από την πρόσκρουση έχασε τις αισθήσεις του και εγκλωβίστηκε κι αυτός.

Τα θύματα δε, φαίνεται πως δεν έχασαν την ζωή τους από την πρόσκρουση, αλλά ο θάνατός τους προήλθε από πνιγμό, καθώς στο αυλάκι υπήρχε πολύ νερό.

Νεκροί βρέθηκαν οι δύο άνδρες που αγνοούντο από την Παρασκευή στην Αιτωλοακαρνανία. Φωτογραφία Mega
Νεκροί βρέθηκαν οι δύο άνδρες που αγνοούντο από την Παρασκευή στην Αιτωλοακαρνανία. Φωτογραφία Mega

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας:

Ολοκληρώθηκε, σήμερα (4-1-2016) το πρωί, η συντονισμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 35 και 40 ετών, οι οποίοι είχαν εξαφανισθεί τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, από τη περιοχή του Αιτωλικού.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού – Αστακού, στο ύψος της Κατοχής, σε αυλάκι βάθους έξι μέτρων που περιείχε νερό ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων και ήταν καλυμμένο από βλάστηση (καλαμιές κ.λ.π. ) το αυτοκίνητο του 35χρονου, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και ανατραπεί. Στη συνέχεια άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου απεγκλώβισαν από το αυτοκίνητο και ανέσυραν τις σορούς των δύο ανδρών.

Σημειώνεται ότι, για τους δύο άνδρες είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 18.00 ώρα της 01-01-2016, στο Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, από συγγενικά τους πρόσωπα, καθώς είχαν αναχωρήσει από τις οικίες τους στις 31-12-2015 αργά το βράδυ και έκτοτε δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί τους.

Για τον εντοπισμό των δύο ανδρών οργανώθηκε άμεσα συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ακαρνανίας και Αχαΐας, προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, της 6ης Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών, εθελοντικών ομάδων διάσωσης και αστυνομικών της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την εποπτεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού, το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών για τη διακρίβωση των συνθηκών θανάτου των δύο ανδρών.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Νεκροί βρέθηκαν οι δυο νεαροί που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου μέσα στο αυτοκίνητο σε χαντάκι στην περιοχή της Κατοχής. Στο σημείο που τελικά ήταν εμφανές και δίπλα στο δρόμο έσπευσαν διασώστες ενώ το αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο, όπως μετέδωσε η Ελίζα Καλλίτση στο MEGA.

Πλέον οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για τροχαίο δυστύχημα. Οι συγγενείς και οι οικογένειες των νεαρών που κατέφθασαν στο σημείο ήταν συντετριμμένοι από την εξέλιξη.

Απορία ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι ήταν σχετικά εύκολο να δει κάποιος το αυτοκίνητο αν περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο από την πρώτη μέρα των ερευνών.

Και αυτό γιατί πέρασαν από εκεί όλες οι επίγειες δυνάμεις τις προηγούμενες μέρες, αλλά και οι κάτοικοι. Μάλιστα, από την πόρτα του συνεργείου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο χαντάκι θα μπορούσε να το δει καθαρά κάποιος, ωστόσο αυτό παρέμενε κλειστό λόγω των εορτών.

Σήμερα, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου ήταν αυτός που στις 12:00 ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία κατέφθασε μαζί με την Πυροσβεστική και αντίκρυσαν το αυτοκίνητο. Είχε καλυφθεί από νερά και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού τους και ανάσυρσης των σορών.

Οι σοροί θα εξεταστούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας από τον ιατροδικαστή για να εξακριβωθούν οι συνθήκες από τις οποίες προήλθε το τροχαίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν στο δρόμο ίχνη από ρόδες.

Το σημείο είναι 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου κάμερα κατέγραψε για τελευταία φορά την πορεία του.

Οι άτυχοι νεαροί κατευθύνονταν προς την Κατοχή έχοντας περάσει από τον Πεντάλοφο και το επόμενο χωριό και για άγνωστο λόγο το αυτοκίνητο τους ξέφυγε πάνω στην ευθεία και όχι σε στροφή.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι σοροί του Γιάννη Κορδώση και του Βασίλη Γρατσάνη, 40 και 35 ετών αντίστοιχα, που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, βρέθηκαν λίγο μετά τις 12:00 μέσα στο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε νωρίτερα, σε αρδευτικό κανάλι, στην περιοχή Κατοχή Μεσολογγίου.

Πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ επιχειρούν, προκειμένου να ανασύρουν τις σορούς των δύο ανδρών από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ αναμένεται να φθάσει στην Κατοχή και ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ανασυρθούν οι σοροί θα γίνει η πρώτη μακροσκοπική εξέταση και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του 40χρονου και του 35χρονου. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ολοκληρώσουν το έργο τους οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ, οι αστυνομικοί αναμένεται να κάνουν νέες έρευνες στην περιοχή.

Η. Κάνιστρας, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Πάτρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: