Βουτιά των μετοχών στη Μόσχα, άνω-κάτω η Γουόλ Στριτ




Βουτιά πάνω από 5% πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι τιμές των μετοχών στη Μόσχα καθώς η εξαρτώμενη από την ενέργεια ρωσική οικονομία πλήττεται από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου και τις διακυμάνσεις που παρουσιάζουν οι αγορές της Ασίας.

Ο δείκτης RTS, που αποτιμάται σε δολάρια, σημείωσε πτώση κατά 5,12% στο κλείσιμο, ενώ το ρωσικό ρούβλι υποχώρησε στο 76 ρούβλια έναντι του δολαρίου και πέρα του 83 έναντι του ευρώ, για πρώτη φορά μετά την πτώση του νομίσματος το Δεκέμβριο του 2014.

Η οικονομία της Ρωσίας και το ρωσικό νόμισμα έχουν πληγεί από το 2014 λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των δυτικών κυρώσεων σε σχέση με την ουκρανική κρίση.

Ωστόσο, η συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου, με το Μπρεντ να υποχωρεί κάτω από τα $33 το βαρέλι τη Δευτέρα, και οι ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας της Κίνας έπληξαν εκ νέου τις αγορές και το νόμισμα της Ρωσίας μετά την έναρξη των αγορών ύστερα από τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι εάν η τιμή του πετρελαίου συνεχίσει να μειώνεται μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην οικονομία της Ρωσίας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Με άνοδο, αλλά και πτώση έκλεισε τη χθεσινή του συνεδρίαση το χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ. Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 52,12 μονάδων (+0,32%), στις 16.398,57 μονάδες.

Ο Nasdaq, των εταιρειών τεχνολογίας και ναυτιλίας, έκλεισε με πτώση 5,64 μονάδων (-0,12%), στις 4.637,99 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Standard & Poor’s 500 έκλεισε με άνοδο 1,64 μονάδων (+0,09%), στις 1.923,67 μονάδες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: