«Βαθιά ανάσα» για τον Παναιτωλικό, 1-0 την Καλλονή




Ο Παναιτωλικός βελτίωσε αισθητά την θέση του στην βαθμολογία και κυρίως απομακρύνθηκε ασφαλώς από την «επικίνδυνη ζώνη» της Super League, καθώς στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, επικράτησε με 1-0 της ουραγού Καλλονής. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση, σημείωσε στο 17ο λεπτό ο Κάπελ, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Ουάρντα.

Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή και στο 17` ευτύχησαν να προηγηθούν με μία υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Ουάρντα πήρε την μπάλα στον χώρο του κέντρου και από αριστερά, πλαγιοκόπησε την πτέρυγα της Καλλονής και την κατάλληλη στγμή, «έσπασε» την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο επερχόμενος Κάπελ, δεν δυσκολεύθηκε να ανοίξει το σκορ για τον Παναιτωλικό. Στην συνέχεια, η Καλλονή προσπάθησε ν΄αντιδράσει και στο 30` ο Κυριακίδης με διπλή προσπάθεια απομάκρυνε τον κίνδυνο απ΄το σουτ του Ελλακόπουλου, ενώ οι γηπεδουχοι διατηρώντας την εδαφική υπεροχή, έχασαν ευκαιρίες με τους Μαρκόφσκι (34`, 36`) και Ουάρντα (40`). Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, σημειώθηκε στο 43` οταν ο Κάρλσον δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή του Παναιτωλικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός μπήκε πιό δυνατά με στόχο να «καθαρίσει» το ματς, αλλά στο 50` ο Δαύκος απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Μαρκόφσκι μετά από εξαιρετική ασίστ του Βιγιαφάνες. Στο 65ο λεπτό, οι φιλοξενούενοι «άγγιξαν» την ισοφάριση αλλά ο Κυριακίδης απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ το πλασέ του Μανούσου απ΄το ύψος του πέναλτι. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήρθε ένα τέταρτο αργότερα, οταν ο Μύγας με ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή του Δαύκου και πάσαρε στον Αλεξίεβιτς, ο οποίος έπιασε μονοκόματο σουτ στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία του Ελληνα τερματοφύλακα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Κυριακίδης απομάκρυνε δύσκολα την μπάλα απ το σουτ που επιχείρησε ο Μανούσος από πλάγια δεξιά και μέσα στην περιοχή. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του αγώνα, που βρήκε τον Παναιτωλικό να απομακρύνεται από τις τελευταίες θέσεις και την Καλλονή να παραμένει ουραγός της κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σημερινή, ήταν η τελευταία εμφάνιση με τους γηπεδούχους για τον Βιγιαφάνες, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κίτρινες : Βασιλούδης – Αναστασιάδης, Ελλακόπουλος, Μίκιτς, Τσαμπούρης, Βαλιός

Κόκκινες :

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Μάρκος Πάουλο, Ρουσκουγιέδα (66` Αλεξίεβιτς), Ουάρντα, Βιγιαφάνες (82` Βασιλούδης), Κάπελ, Μαρκόφσκι (90` Χαντάκιας).

ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Γκόλιας, Ελλακόπουλος, Σπυρόπουλος (77` Νομπρεγκα), Φαβάλι (62` Γουερέ), Μανούσος, Κάρλσον (46` Γεωργίου).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: