Τρεις εγκληματικές οργανώσεις εξάρθρωσε η Αστυνομία




Το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και το Τμήμα Ασφάλειας Άνω Λιοσίων, εξάρθρωσαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες εμπλέκονται στην εισαγωγή από την Αλβανία και στη διακίνηση στην Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και στην παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων.

Σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Κολωνό, Πετρούπολη, Ίλιον, Φυλή, Ελληνικό και Αγίους Αναργύρους), συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Πρόκειται για δέκα Έλληνες, ηλικίας 24 έως 65 ετών και για τρείς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 35, 47 και 57 ετών. Παράλληλα, αναζητούνται άλλα δεκαοκτώ άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί έξι. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 48, 50 και 51 ετών και τρεις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24, 24 και 48 ετών.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, παραχάραξης και κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Μετά από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας, αποκαλύφθηκε η δράση των τριών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από αρχές του 2015. Η πρώτη οργάνωση έκανε εισαγωγή από την Αλβανία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, τα οποία στη συνέχεια αποθήκευε και διακινούσε στην εσωτερική αγορά. Η δεύτερη, δραστηριοποιείτο στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης, ενώ το ηγετικό μέλος της, ανήκε παράλληλα και στην πρώτη οργάνωση.

Υπήρχε, μάλιστα, συνεργασία με την τρίτη οργάνωση, η οποία ενέχεται στην παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, από τις οποίες οι δύο ήταν χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών και η τρίτη εργαστήριο παραχάραξης.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– ποσότητα κάνναβης βάρους 10 κιλών και 300 γραμμαρίων,
– μικροποσότητα κοκαΐνης,
– πλαστά χαρτονομίσματα εικονικής αξίας 2.740 ευρώ,
– εξοπλισμός εργαστηρίου παραχάραξης χαρτονομισμάτων,
– ένα πλαστό διαβατήριο,
– μία πλαστή άδεια οδήγησης,
– το χρηματικό ποσό των 2.215 ευρώ,
– τρία πιστόλια,
– δύο κυνηγετικά όπλα,
– τριάντα επτά φυσίγγια,
– τέσσερα Ι.Χ αυτοκίνητα εκ των οποίων τα δύο ήταν διαμορφωμένα με κρύπτες,
– μία μοτοσυκλέτα.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για παρόμοια αδικήματα. Επιπλέον, ο 35χρονος αλλοδαπός είναι προφυλακισμένος σε κατάστημα κράτησης, ενώ σε βάρος ενός 46χρονου ημεδαπού, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: